Първа победа за Дунав Еконт на полуфинал в плейоф


Първа победа за Дунав Еконт на полуфинал в плейоф
Дунав Еконт поведе с 1-0
10-05-2008 21:47

Дунав Еконт е на две победи от постигане на най-големия успех в клубната си историята. Днес възпитаничките на Стефан Стефанов победиха Рилски спортист с убедителното 90-60 в първи полуфинален мач от серията им. Въпреки неудобния час поради футболното дерби по телевизията, в зала „Дунав” в Русе се бяха събрали около 150 верни привърженици на русенския тим. Втората среща от тази серия е отново в Русе, утре от 17.30 часа. След това серията ще се премести в Самоков, където за сряда е планиран мач номер 3.
 
Дунав Еконт играха на пълни обороти през първата десетка и, след като натрупаха аванс от 15 точки в нея (29-14), го поддържаха до края на третата част. Гостенките се държаха прилично до средата на последната четвърт, когато губеха с 14 точки (74-60), но русенки вкараха последните 16 точки в срещата и записаха нова убедителна победа (90-60).
 
Две състезателки на домакините отбелязоха по 21 точки – Петя Джамбазка и Ана Римпова. Първи дабъл дабъл в плейофите и пети за целия сезон направи Римпова, която грабна и 12 борби (8 в нападение).
 
Една от младите надежди на русенския баскетбол Даниела Петева също регистрира дабъл дабъл – неин първи за тази година след като завърши с 11 точки и рекордните за нея през сезона 10 овладени топки.
 
Най-голям коефициент, както това обикновено се случва в мачове на женския Рилски спортист, събра Агнеса Дойчинова. Тя достигна този път до квота 27 след 26 вкарани точки и 11 овладени топки. Нито една от другите й съотборнички не успя да достигне двуцифрен точков актив.
 
От финалите на ученическото първенство за девойки в Търговище, в Русе към отбора се присъедини Христина Иванова. Тя влезе като резерва, за да вкара 9 точки и хване 4 борби. Хубаво е, че отсъствието й не бе фатално на училищния тим на СОУ „Отец Пайсий” от град Самоков, който по същото време победи на полуфинала ВТГ „Сава Раковски” от град Варна с 94-86.
 
За Дунав Еконт не игра Христина Минкова, която има лека контузия в коляното. Тя е под въпрос за следващата среща, но няма да има проблем да вземе участие в следващата плейофна серия, по всяка вероятност - за златните медали в първенството на страната.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ ЕКОНТ – РИЛСКИ СПОРТИСТ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИ 2008 ЗА ЖЕНИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИ 2008 ЗА ЖЕНИ
 
ПЛЕЙОФНА СХЕМА ЗА СЕЗОН 2008 ЗА ЖЕНИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи