Най-после и победа навън, но не и за Бостън


Най-после и победа навън, но не и за Бостън
ЛеБрон този път само с 2 грешки срещу Бостън
11-05-2008 10:28

ЛеБрон Джеймс отново показа слаб процент на стрелба, но вкара 21 точки, направи много по-малко грешки, и най-важното - този път помощниците му бяха на ниво: Делонте Уест с 21 т., Джо Смит със 17 и Уоли Сърбиак със 16. Така Кливланд Кавалиърс победиха Бостън Селтикс със 108-84 и се върнаха в борбата за място на финала в Източната конференция на НБА. За "Келтите" пък това е поредна загуба като гост в плейофите - от началото им те имат само победи у дома (6), но и само загуби навън (4). Разбира се, домакинското предимство, спечелено с първото място в редовния сезон, означава, че ако тази тенденция продължи без изключения, Селтик ще станат шампиони, печелейки всички серии с по 4-3 победи. Тази перспектива обаче едва ли успокоява много техните привърженици.
 
Джеймс вкара 3 тройки от 5 опита, но успя само при 2 от 11 опита за стрелба за 2 точки. Съотборниците му обаче най-после успяха да се възползват от по-голямата свобода, която им дава дублирането на техния лидер от защитата на Селтикс. Останалите 10 "Кавалери", които играха в този мач, бяха с успеваемост 32/54 в стрелбата от игра и това се оказа решаващо за победата и намаляването на резултата в серията до 1-2 след първия домакински мач. Играчите на Кливланд взеха инициативата още в първата четвърт, след която поведоха с 32-13. Оттук до края те не позволиха сериозно скъсяване на дистанцията - водеха със 17 точки след втората и с 16 след третата четвърт, като лесно "парираха" няколкото опита на Бостън да се върне в мача.
 
Кевин Гарнет вкара 17 точки за гостите, Пол Пиърс - 14, а Рей Алън - 10, т.е. - общо 41 точки за "голямото трио" на Бостън, по-малко от половината от общия актив на тима в мача.
 
За сравнение - четиримата играчи на Кливланд, които бяха привлечени в онази прочута сделка на 21 февруари (между 3 отбора, за общо 10 играчи), бяха далеч по ефективни в този трети мач. Споменатите вече Уест, Смит и Сърбиак, плюс Бен Уолас, записаха общо 63 точки (6 тройки) и 20 борби. Уолас, дори не бе предвиден да играе в срещата, след като получи инфекция на ухото, даде на Кливланд необходимата сигурност под коша и пазеше добре Гарнет.
 
Мач номер 4 е в понеделник вечер (вторник сутрин от 03.00 ч. българско време), когато "Келтите" отново ще се опитат да спечелят първа победа като гост в тазгодишните плейофи.

А първата победа като гост за който и да е отбор в полуфиналите на двете конференции в тазгодишните плейофи бе завоювана през изминалатa нощ от Детройт Пистънс. След цели 11 мача, спечелени от отборите-домакини, Детройт успя да измъкне победа с една точка - 89-90 - при гостуването си на Орландо Меджик в мач номер 4 от другата полуфинална серия на изток.
 
Звездата на "Буталата", плеймейкърът Чонси Билъпс бе аут от този мач заради разтежението на бедрото, получено в предишния. Неговият колега в гардовата линия - "стрелецът" Ричард Хамилтън - обаче бе на супер ниво с 32 отбелязани точки. Пистънс трябва да благодарят и на Хидо Тюркоглу (иначе записал 20 точки), който пропусна да вкара под коша в последните секунди и да донесе победа на домакините.
 
Тeйшон Принс бе втори по резултатност за победителите от "Моторния град" със 17 точки, а негов беше и решителният кош 8.9 секунди преди края. Орландо пък пропиля преднина от 15 точки в третата четвърт и позволи на Детройт да се върне в мача и дори да го спечели с тези 2 точки на Принс. За домакините Рашард Люис, Морис Еванс и Джамийр Нелсън добавиха по 15 към точките на Тюркоглу, но звездата Дуайт Хауард дори не успя да събере двуцифрен актив - 8 точки (стрелба 3/12).
 
Така Пистънс вече водят с 3-1 победи и ще се опитат да приключат серията пред своя публика в мач номер 5, идния вторник (сряда сутрин от 02.00 ч. българско време).
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛИВЛАНД - БОСТЪН
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОРЛАНДО - ДЕТРОЙТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи