Божидар Аврамов на камп в Америка


Божидар Аврамов на камп в Америка
Божидар Аврамов
11-05-2008 18:10 | Gong.bg

Българинът Божидар Аврамов е получил покана да участва в един от най-големите баскетболни кампове в света – този на „Adidas” в Далас, информира Гонг. Младият талант ще получи възможност да се докосне до някои от най-големите звезди в НБА през лятото.

Ежегодно компанията спонсорира провеждането на кампове за млади баскетболисти и събира най-талантливите от Африка, Азия, Европа, Латинска Америка и Съединените щати. Пълната програма продължава пет месеца, като включва провеждането на тренировъчни лагери по света, а такива вече имаше в Загреб и Белград през април. През май са регионалните кампове в Испания, Италия и Литва, през юни в Сенегал и Щатите (Лос Анжелис), а в началото на август подобен камп ще се организира в Бразилия. Повечето от най-добрите играчи от различните регионални прояви ще пътуват за Далас в средата на август (7-12.08) и ще имат възможност да се учат от НБА звезди.


Последният хит в кампа на „Adidas” е да покани няколко от най-популярните баскетболисти в Лигата да се изявят като ментори на младоците и да се опитат да им предадат от своите умения. Сред тези, които участват в програмата са Джилбърт Аринас и Антоан Джеймисън.


В същото време Божидар Аврамов и неговият Памеса Валенсия победиха Ховентут с 85:76 точки в испанската АСВ и ще се изправят срещу ТАУ Керамика в четвъртфиналните плейофи. На родния талант му предстои да участва и с втория тим на Памеса в битката за влизане в по-горна дивизия.


Най-вероятно Аврамов ще пътува за Щатите, ако не е ангажиран с националния тим на България по същото време през август.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи