Момчетата на Партизан спечелиха турнира, организиран от Овергаз Баскет Академия


Момчетата на Партизан спечелиха турнира, организиран от Овергаз Баскет Академия
Обща снимка между Овергаз и Партизан
11-05-2008 18:51

На 9-ти и 10-ти май в спортната зала на НСА  се проведе приятелския турнир организиран от Овергаз Баскет Академия с отборите на родените 1994 г. Партизан, Ямболгаз, националния отбор на България и Овергаз.  С отборите на Партизан беше голямото име на бившата югославска школа Зоран Стефанович, който в момента е главен селекционер на подрастващите на тима. 
 

Преди да започне турнира, друго голямо име на баскетболна Сърбия Винко Бакич /главен треньор на подрастващите на Партизан/ изнесе показна тренировка- семинар с отбора момчета / родени 1993 г./ на Овергаз на тема “Техника и усъвършенстване  на елементите- подаване и стрелба при най- малките”.
 

Въпреки, че отборът на Овергаз е шампион на България за 2007 г. в тази възраст, децата на Партизан показаха явно превъзходство над всички български отбори и заслужено спечелиха турнира.   
 

Получените резултати:

Овергаз - Ямболгаз    80- 43

България- Партизан  46- 74

Овергаз  - България   68- 53

Ямболгаз- Партизан  25- 53

България -Ямболгаз  75- 79

Овергаз- Партизан     54- 80
 

Крайно класиране:
1. Партизан

2. Овергаз

3. Ямболгаз

4. България

  

Турнирът закри г-н Пламен Дончев, председател на СД на Овергаз Баскет Академия, а определените индивидуални награди, бяха връчени от:

Зоран Стефанович - за най- добър борец под кошовете: Милош Костич от отбора на Партизан
 

Ангел Иванов/ Председател на ССК” Овергаз”/- за реализатор на турнира- Калоян Радев от отбора на Овергаз
 

Силвия Дунчева/ Изп. Директор на Овергаз Баскет Академия/ - за MVP – Данило Ивкович
 

Междувременно отборите на Овергаз 95 и Партизан 95 изиграха две контролни срещи, които завършиха с победи отново на Партизан: 40: 76 и  55:88 . Във втората среща нашите деца показаха, че на моменти могат достойно да се противопоставят на възпитаниците на сръбската школа.
 

Гостуването на децата на сръбския гранд показа, че работата с най-малките е най-важна и води до закономерните успехи и при по-големите.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи