Дунав Еконт и Лукойл Нефтохимик дръпнаха с по 2-0


Дунав Еконт и Лукойл Нефтохимик дръпнаха с по 2-0
Костова най-резултатна в Бургас
11-05-2008 20:47

Отборите на Дунав Еконт и Лукойл Нефтохимик направиха втора успешна крачка в женските плейофи и вече са само на победа от сблъсъка помежду си на големия финал. Както и вчера двата отбора не позволиха сензации и съвсем закономерно вече водят с по 2-0 в сериите си на полуфинала.
 

Лукойл Нефтохимик победи Берое 07 със 74-61 като дори си позволи гостенките да намалят резултата до само 5 точки четири минути преди края (66-61). В този момент всички си зададоха въпроса дали старозагорки няма да повторят изненадата от края на редовния сезон, когато победиха Лукойл Нефтохимик и ги лишиха от първото място след този етап. Бургазлийки обаче така и не позволиха на съперника си да отбележи до последния съдийски сигнал, а от своя страна вкараха 8 точки, които само затвърдиха техния успех.
 

Зорница Костова отбеляза най-много в мача – 19 точки, а Радостина Славова добави 18 и 8 борби. След отличния мач вчера Наталия Топалова показва страхотната си форма и завърши с втори пореден дабъл дабъл (пети за сезона) – 18 точки и 14 овладени топки.
 

Ралица Нанева и Албена Бачкова бяха на ниво от окастрения състав на Берое 07 и завършиха съответно с 18 и 16 точки.
 

В Русе Дунав Еконт също не срещна особена съпротива от Рилски спортист и победи с 85-64. Състезателките на Стефан Стефанов си решиха заданието още през първото полувреме и след като водеха с 50-23 само доиграха вторите 20 минути.
 

Ана Римпова отбеляза 20 точки в мача, докато две баскетболистки на Рилски спортист завършиха с по 15 точки – Христина Иванова и Агнеса Дойчинова. По-рано през деня Иванова бе определена за най-полезна състезателка на завършилите ученически игри в Търговище, където тя защитаваше цветовете на СОУ „Отец Паисий” от град Самоков.
 

След като пропусна вчерашната среща поради болки в коляното, днес в игра се завърна ветеранката Христина Минкова. Тя игра 12 минути и се отчете с 7 точки.
 

Третите мачове ще се играят на терените на отборите с по-задно класиране – Берое 07 и Рилски спортист. В сряда вечер в Самоков и Стара Загора ако не стане някаква сензация ще станем свидетели на последните полуфинални срещи. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК – БЕРОЕ 07 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ ЕКОНТ – РИЛСКИ СПОРТИСТ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ПЛЕЙОФИ 2008 ЗА ЖЕНИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ПЛЕЙОФИ 2008 ЗА ЖЕНИ
 
ПЛЕЙОФНА СХЕМА ЗА СЕЗОН 2008 ЗА ЖЕНИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи