Гласят още един американец за българин


Гласят още един американец за българин
Кейзъл Уесън
17-05-2008 21:34 | Gong.bg

Още един американски баскетболист може да се сдобие с български паспорт след Прийст Лодърдейл, Родерик Блекни и Кейдриън Кларк.

Според eurobasket.com Кейзъл Уесън ще стане български гражданин и това ще му помогне да остане в настоящия си тим АЕК Атина. Баскетболистът е висок 202 сантиметра, роден е на 24 юни 1977-ма година и играе на поста тежко крило. Освен в гръцкото първенство се е подвизавал в отбори във Франция и Италия. „Кейзъл Уесън ще носи жълтия екип на АЕК и следващия сезон като българин, тъй като той ще вземе български паспорт”, пише европейският сайт за баскетболни новини. 
 
Кейзъл Уесън оглави индивидуалната класация за най-много овладени борби в редовния сезон на гръцкия шампионат и завърши 10-ти при реализаторите. АЕК пък отпадна в първия кръг на плейофите в Гърция, където бе отстранен от Олимпиакос
 
Пак според същия източник Олимпиакос иска да задържи в редиците си следващия сезон американецът с български паспорт Родерик Блекни, който играе много силно под ръководството на треньора Панайотис Янакис. Блекни бе част от българския национален тим по баскетбол миналото лято, когато участва в допълнителните евроквалификации със състава воден от Тити Папазов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи