Трети мач ще реши спора за бронза


Трети мач ще реши спора за бронза
Спартак и Левски ще играят трети мач
18-05-2008 20:06

Спорът за бронза ще бъде решен в трети мач в сряда в София. Това стана ясно след като днес в зала Балканстрой Спартак Плевен успя да победи Левски и да доведе нещата до трети двубой. След като преди дни плевенчани допуснаха уникален обрат и съответно загуба в столицата, днес те отново бяха близко до подобно нещо, но този път явно си бяха взели поука и в крайна сметка надделяха с 81-69. Така както би могло да се случи само и единствено в България, най-вероятно шампиона на страната ще стане известен преди носителя на бронзовите медали, тьй като Лукойл Академик гостува на Балкан в понеделник и се очаква да спечели трета поредна победа.
 
Срещата започна с кош за гостите отбелязан от Павел Иванов, започнал изненадващо като титуляр за тима си. Последваха две изравнявание при 2-2 и 4-4, а след това Спартак поведе за първи път с два поредни коша. Левски намали до точка и първата част продължи да е равностойно до 1.30 преди края й, когато резултата бе 14-13. Тогава домакините отбелязаха шест поредни точки само за минута и дръпнаха напред. В последните секунди на първата част двата отбора си размениха по един кош и фиксираха резултат 22-15 след първите десет минути.
 
Втората част започна така, както завърши първата. Спартаклии влязоха в силна серия и започнаха да увеличават преднината си. Само за първите две минути и половина разликата в тяхна полза нарастна до 13 точки, 32-19. Левски върна две тройки в следващите атаки, за да намали до седем, но Софрониев отговори също на два пъти от тройката, за да възвърне преднината на домакините. След това гостите намалиха до девет, и последваха няколко безрезултатни минути и за двата тима. Левски намали до седем, и чак след това след близо четири минути без кош Йоич успя да вкара за Спартак. До края двата отбора си размениха по един наказателен удар и един кош в края на Върбанов, който изпрати двата отбора на почивка при резултат 41-34.
 
Хрисимир Димитров с 14 точки и Владимир Йоич с 10 дърпаха напред отбора на Спартак, докато за Левски най-много в това първо полувреме отбелязаха Великов и Веселинов - по 9.
 
Гостите от София излязоха мобилизирани в началото на третата част и в третата минута се доближиха на точка, 43-42. След това последваха силни моменти и за Спартак и отново поведоха със седем точки разлика, 50-43. Разликата се поддържаше и в следващите минути, но две грешки на гостите позволиха на домакините отново да поведат с 13 точки разлика, 60-47, 1.30 преди края на частта. Все пак благодарение на две добри изяви на Юли Радионов, между които Острев отбеляза два наказателни удара, Левски намали до девет след края на третата четвърт, 62-53.
 
Двата отбора играеха равностойно в началото на последната част и си размениха по три коша, преди Веселинов да отбележи тройка и да намали на 68-62 при седем минути до края, а минута по-късно Великов направи същото и Левски бе вече само на три точки от Спартак. Гостите дори намалиха само на точка, при 5.30 до финала, но домакините не им позволиха пълен обрат и поведоха с осем, две минути преди края, като в тези минути Левски не отбеляза нито точка. Така в края на двубоя за сините просто не останаха възможности дори да се опитат да спечелят двубоя, като фатални се оказаха тези почти пет минути без кош в края, поради което сега се стига до трети мач в тази серия, който да определи носителят на бронзовите медали в първенството.
 
Хриси Димитров бе най-добър за своите с 21 точки и 7 борби, а Саша Топчов отбеляза 17.
 
За гостите Юлиян Радионов изигра един от най-добрите си мачове и завърши с 21 точки – най-много за него през сезона. Асен Великов добави 16, а Веско Веселинов 12.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЛЕВСКИ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ВЪВ ФИНАЛИТЕ НА ПЛЕЙОФИ 2008
 
ПЛЕЙОФНА СХЕМА ЗА СЕЗОН 2008

 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи