Даниел Димитров поема Черно море


Даниел Димитров поема Черно море
Даниел Димитров
20-05-2008 13:01

Даниел Димитров е новият старши треньор на тима на Черно море Еврохолд. Това стана ясно днес, само 5 дни след като амбициозният млад специалист навърши 41 години.
 
Само преди седмица бе съобщено за оставката на досегашния наставник на "Моряците" Спас Натов. Сега ръководството на варненския клуб е решило да заложи на друг млад треньор в лицето на Димитров, който през този сезон бе начело на Славия. Със столичния тим, без голям кадрови потенциал, той стигна до незавидното 13-ото място в първенството, но сега прави сериозен скок в треньорската си кариера.
 
Даниел Димитров е роден на 15 май 1967 г. в Димитровград. Като състезател е известен с отличната си стрелба от средно и далечно разстояние, участник с националния отбор на България на 2 европейски първенства (1991 г. - 8-о място, 1993 г. - 16-о място). Обличал е екипите на ЦСКА, Черно море, Академик София, Левски и Спартак Евроинс МВР. Треньорската си кариера стартира като асистент на Георги Младенов в Спартак през сезон 2004/05, а през следващия сезон е вече играещ старши треньор на тима. В началото на сезон 2006/07 поема новакa в елитната дивизия Дунав Русе, а през миналатa година се връща в София, за да работи с младия тим на Славия.
 
Ето какво заяви той за BulgarianBasket.com веднага след назначението си на кормилото на Черно море Еврохолд:
"Предложение, на което трудно се отказва. И Симеон Варчев, и Асен Христов са правили много неща за мен в миналото и аз имам морален ангажимент към тях. Преди малко бях на среща с господин Варчев и вече се чувствам ангажиран към отбора на Черно море. Той самият ме покани да поема отбора и за мен е голяма чест да го направя. Не е уточнено все още за колко време е договорът ми. Основен приоритет през новия сезон ще бъде да се налагат младите в отбора. Засега толкова мога да кажа, предстои да обсъдим с ръководството селекцията и с кои играчи ще бъдат подновени договорите. Подготовката сигурно ще започне в началото на август."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи