Селтикс продължават да бият у дома, повеждат 1-0


Селтикс продължават да бият у дома, повеждат 1-0
Гарнет с 26 точки и 9 борби
21-05-2008 11:34

Бостън Селтикс не показаха да имат натрупана умора, играейки 10-ия си мач в рамките на 20 дни. Те спечелиха с 88-79 срещу добре отпочиналите Детройт Пистънс и поведоха с 1-0 във финалната серия на изток. Кевин Гарнет бе най-полезен за "Келтите" с 26 точки и 9 борби, а Пол Пиърс вкара 22 за успеха.
 
Това беше тяхна 9-а поредна победа в плейофите като домакини в "ТД Банкнорт Гардън" в Бостън. Там ще бъде и втория мач след два дни.
 
За Детройт, който играе финал на конференцията за 6-а поредна година, Тейшон Принс вкара 16 точки, а Ричард Хамилтън - 15. Плеймейкърът Чонси Билъпс записа само 9 точки (стрелба от игра 3/6), при завръщането си в състава след двуседмично отсъствие заради претърпяната контузия в мач номер 3 от полуфиналната серия с Орландо - разтежение на мускул на дясното бедро.
 
Селтикс играеха снощи само само два дни след спечелване на втората си поредна серия с максимален брой мачове - 4-3, докато Пистънс имаха една седмица почивка, след като се спарвиха с Орландо Меджик с 4-1. Може би по тази причина обаче отборът на Бостън изглеждаше в по-добър игрови ритъм в началото и поведе с 8-0, а Гарнет хвърли претъпканата зала в еуфория, като вкара първите 4 от тези точки с две успешни стрелби. В края на първата четвърт "Келтите" също имаха силна серия (10-4) и след 12 минути игра водеха с 22-17.
 
Отборът на Детройт "показа зъбите си" през втората четвърт и в първите 11 минути от нея допусна в коша си само 14 точки, за да поведе с 35-39. Селтикс обаче вкараха 6 безответни точки в заключителната минута и поведоха с 41-40 на полувремето.
 
В третата част домакините пуснаха в действие марковата си здрава защита и допуснаха само 17 точки за 12 минути. Резервата Еди Хаус пък наниза тройка точно преди сирената за край на частта и Бостън вече водеше с 69-57.
 
През последната четвърт Пистънс опитаха обрат и успяха да намалят разликата до 6 точки при 79-73, но нищо повече.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ПЪРВИЯ МАЧ БОСТЪН - ДЕТРОЙТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи