СОУ”Цар Симеон Велики” спечели две титли на турнира във Видин


СОУ”Цар Симеон Велики” спечели две титли на турнира във Видин
Обща снимка на победителите
22-05-2008 11:49 | viasport.bg

СОУ”Цар Симеон Велики” спечели две титли и направи дубъл на детския баскетболен турнир „Здравей ваканция”, който се проведе днес във видинската спортна зала „Фестивална”. Турнирът се организира за трета поредна година от БК”Видабаскет” със съдействието на Общината и РИО-Видин. 
 

Общо 12 отбори 3-ти и 4-ти клас се включиха в надпреварите- осем при момчетата, които бяха разпределени в две групи и четири при момичетата. 
 

В женската група се изиграха шест срещи по системата „всеки срещу всеки”, като първото място в крайното класиране оглави отборът на СОУ”Цар Симеон Велики”, който записа 3 победи от 3 срещи. На второ място остана отборът на ОУ”Иван Вазов”, следван от СОУ”Любен Каравелов”  и вторият отбор на СОУ”Цар Симеон Велики”
 

При момчетата отново надмощие над останалите отбори демонстрираха възпитаниците на СОУ”Цар Симеон Велики”. Те спечелиха първото място в група /Б/ и на финала категорично надиграха отбора първенец от група /А/ ОУ”Иван Вазов” с 25:12 точки.


Всички отбори участници в турнира получиха награди и шоколадови лакомства от организаторите. БК”Видабаскет” ще предостави възможност на всички деца от 3-ти и 4-ти клас през лятната ваканция безплатно два пъти седмично да се занимават и практикуват баскетболната игра, под ръководството на квалифицирани специалисти.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи