Желко Лукаич: Ще преговарям със Златев, имам и други оферти


Желко Лукаич: Ще преговарям със Златев, имам и други оферти
Желко Лукаич
22-05-2008 13:14 | Топспорт

Под ръководството на родения през 1958 г. Желко Лукаич Лукойл Академик спечели за пореден път титлата по баскетбол при мъжете у нас.
 

Със спечелването на титлата тимът на Лукаич излезе еднолично начело на класацията по шампионски трофеи - 18. Досега Лукойл Академик и Левски имаха по 17.
 

Най-силният тим у нас завърши без загуба както за първенството, така и за купата. Освен това бе изравнено постижението на предшественика на клуба - Академик (Сф) от 6 поредни титли.
Преди да спечели дубъл с Лукойл Лукаич е триумфирал с трофея в Адриатическата лига начело на сръбския Хемофарм (Вършац). Това стана през 2005 г. Желко е избиран за най-добър треньор в Сърбия през 1998 г.
 
Водил е още босненските Железничар (Сараево) и Игокеа (Александровац), сръбския Партизан (Белград) и гръцкия ПАОК (Солун).  „Топспорт" откри знаменития специалист у дома му в Сърбия, където той се прибра след триумфа.


Г-н Лукаич, честит дубъл! Как се чувствате?
”Няма как да не съм на седмото небе. Никога в кариерата си не съм постигал дубъл. Беше един запомнящ се сезон. Направихме големи неща. Бяхме един страхотен екип. В България оставих много приятели. Душата ми и вратата на къщата ми са отворени за всеки човек от вашата страна. Благодаря и на Данчо Колев. Това е една сияйна личност. Благодаря му, че беше до мен през цялото време. Без помощник като него няма да постигна нищо.”
 

Говорите в минало време. Това означава ли, че твърдо напускате Лукойл Академик?
”Не, не може сега да се твърди подобно нещо със сигурност. След седмица ми предстои среща с благодетеля на Лукойл Академик Валентин Златев. Тогава ще говорим. От ръководството на клуба също ще си кажат своите условия и вижданията си за перспективите пред отбора. Искам само да отбележа, че всички в България трябва да вземат пример от господин Златев.”

 

Знаете ли дали има други напускащи освен американеца Уили Дийн?
”Аз лично нищо не знам за напускащите и за тези, които ще бъдат привлечени. За това трябва да питате спортния директор на Лукойл Сашо Везенков. Той се занимава със селекцията.”

 

Кого от Лукойл Академик бихте отличили?
”Не искам да отличавам никого. Дори и юношите, които се включваха по-рядко в двубоите, имат своя принос за купата и титлата на България. Лукойл Академик постигна толкова успехи със силата на колектива си.”

 

Какво ще кажете за скандала с напускането на бразилеца Мурильо да Роса?
”Кой беше той? За мен приказките на Да Роса за мизерията, в която е живял и играл в България, са пълна лъжа. Той е един лъжец. Това е! Не заслужаваше да играе в отбор като Лукойл Академик.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи