Стартират финалите от Националната Ученическа Баскетболна Лига на Овергаз


Стартират финалите от Националната Ученическа Баскетболна Лига на Овергаз
23-05-2008 09:26

През учебната 2007/2008 година над 3200 деца от 34 града на страната се състезаваха, устремени към победата и титлата “Шампион на Националната ученическа баскетболна лига на Овергаз”.
  

Моментът на истината вече настъпи - предстоят финалите на Лигата. Кои ще бъдат първите шампиони в историята на първенството - ще разберем на 25.05.2008 година, неделя, когато ще се играят финалните мачове при момичетата и момчетата.
 

Спортният празник ще се състои в спортна зала “Бойчо Брънзов”, гр. Бургас, от 08.30 до 15.00 часа. Официалната церемония по награждаването ще започне в 14.30 часа в неделя.
 

Всички желаещи ще могат да се насладят на атрактивната игра на бъдещите баскетболни шампиони  на България напълно безплатно.
 

Мачовете в групите и полуфиналните срещи ще се проведат на 23 и 24 май – петък и събота - в зала “Лукойл Нефтохимик” от 9.00 до 19.30 часа. В този етап на турнира участие ще вземат 192 деца, обединени в 16 отбора. 
 

Националната ученическа баскетболна лига са реализира по проекта “Ти можеш” на спортен клуб “Овергаз” и фондация “Млада България”. Основната цел на проекта е да се изгради устойчива национална мрежа от ученически баскетболни отбори под ръководството СК “Овергаз”.   
 

Крайната цел на “Овергаз” е формирането на здрави, трудоспособни и активни млади българи.

 

Следете резултатите и класиранията в групите при момичетата и момчетата:

 

МОМЧЕТА

ГРУПА А


ГРУПА Б


МОМИЧЕТА

ГРУПА А

 

ГРУПА Б


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи