Националният ни женски тим може да не играе в Самоков


Националният ни женски тим може да не играе в Самоков
Николай Боруков
23-05-2008 18:42 | Gong.bg

Националният ни тим по баскетбол-жени може да не играе домакинските си мачове от евроквалификациите това лято в новата зала в Самоков.
 
„Има колебания за града домакин. Може би няма да е Самоков, както бяхме обявили предварително”, сподели старши треньорът на баскетболистките ни Николай Боруков за Гонг и добави:
„В момента разглеждаме различни оферти. Голям е проблемът, ако в тази огромна зала публиката се окаже малко. Това ще е несериозно. Надявам се да подсигурим по-малка зала”, заяви още Боруков, но проблемът може да се корени в писмото, което преди време пуснаха от БК Рилски спортист, че кандидатстват за Държавните финали за подрастващи – юноши, момчета до 12 години, девойки, кадетки, момичета до 14 години и момичета до 12 години, а в същото време от БФБ предпочетоха други градове…
 
Националките ни ще започнат подготовка в началото на юли.
 
„Мога да кажа, че турнирът „Иван Гълъбов” ще е на 15-17 август с Холандия и Швеция. На 21 и 22 август имаме контроли със Словения. Договорени са и мачове с Чехия и Словакия на 21-27 юли, а очакваме и потвърждение за покана за турнир в Италия”, коментира още Боруков.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи