Шамар за Лукойл Нефтохимик, Дунав Еконт води с 2-0


Шамар за Лукойл Нефтохимик, Дунав Еконт води с 2-0
Дунав спечели убедително (Ruse-news.com)
24-05-2008 19:48

След вчерашната много трудна победа в мач номер 1 от финалната серия в женското първенство, Дунав Еконт разби днес с цели 43 точки във втората среща съперника си от Лукойл Нефтохимик и вече е само на една победа от спечелването на първата в историята си шампионска титла. Русенки спечелиха с 80-37 и вече водят в серията с 2-0 победи.
 

В самото начало на мача гостенките водеха с една точка 7-6 и всички, изпълнили отново зала „Дунав” в Русе очакваха оспорвана среща до края. Уви, това въобще не се случи за щастие на русенските фенове на баскетбола. От този момент на терена единия отбор играеше, а другия му помагаше за натрупването на разлика.
 

След 10 минути игра те водеха с 20-11 преди да пометат в истинския смисъл на думата гостенките с 25-5 във вторите десет минути. Така още на почивката резултата бе вече 45-16, 29 точки в полза на русенки и на практика бе ясно кой е победител в мача. До края на срещата състезателките на Лукойл Нефтохимик така и не успяха да постигнат точките, които Дунав Еконт реализира за едно полувреме игра. Тимът от Бургас вкара едва 37 точки, сигурно един от най-малко постигнатите в цялата им история на баскетболен клуб.
 

В края на мача се оказа, че стартовата петица на отбора от Бургас е с отрицателен  сумарен коефициент от -5, рядко срещано в баскетболни мачове. От другата страна пък титулярната петорка на домакините бе с коефициент от 82.
 

Диана Найденова и Петя Джамбазка вкараха по 15 точки и бяха най-резултатни в срещата. Двете показаха страхотен процент на стрелба от далечно разстояние и вкараха 8 тройки от 10 опита. Найденова успя в 3, а Джамбазка в 5 от тези стрелби зад линията за 3 точки.
 

Други три състезателки от стартовата петица на Дунав Еконт Светла Асенова, Даниела Петева и Христина Минкова добавиха по 12 точки за разгромния успех на своя тим.
 

Интересен е фактът, че Лукойл Нефтохимик имаше предимство в борбата под коша след като овладяха 38 срещу 28 отскочили борби за русенки.
 

За отбора на Лукойл Нефтохимик Зорница Костова и Наталия Топалова вкараха по 8 точки, но и те бяха далеч от познатото си ниво.
 

Третата среща от серията е във вторник в Бургас, а отборът на Петко Маринов вече няма право на грешен ход. Въпреки голямата загуба и получения шамар днес, Маринов със сигурност ще вземе мерки да предотврати елиминирането и да върне серията обратно в Русе.

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ НОМЕР 2 ДУНАВ ЕКОНТ – ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК
 

ПЛЕЙОФНА СХЕМА ЗА СЕЗОН 2008 ЗА ЖЕНИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи