Фаворитите стартират с победи на финалите за кадети


Фаворитите стартират с победи на финалите за кадети
24-05-2008 22:37

Лукойл Академик и Черно море в група Б, както и Овергаз в група А записаха убедителни победи на старта на финалите от държавното първенство за кадети в морската ни столица Варна.
 
Днес бе първия ден от надпреварата, която събра 12-е най-добри тима за тази възраст в страната и продължава до 30 май. До сряда ще се играят срещите от груповата фаза на състезанието, а след това в последните два дни елиминациите за определяне на шампиона.
 
Турнирът стартира с разгромна победа на Овергаз над Видабаскет с 96-57. Видинчани, водени от легендата Красимир Генов се държаха съвсем достойно през първото полувреме, след което губеха само с 11 точки, но разликата между тези два отбора си пролича във вторите двадесет минути, спечелени с 28 разлика за момчетата на старши треньора Ивайло Равуцов.
 
Отличи се Емил Бинев с 33 точки и 10 борби, а за кадетите на Видабаскет Атанас Иванов с 25 точки.
 
Вторият мач от програмата бе и най-интересната за днес, завършила с победа на Доростол със само 3 точки над Сливен 74-71. Срещата бе много оспорвана и двата отбора заслужаваха победата в нея. Все пак концентрацията на силистренци в края бе по-добра и те измъкнаха ценен успех.
 
Внушителен дабъл дабъл на привлечения от Дунав Андреан Атанасов – 22 точки и 17 борби за победителите, докато Пламен Тодоров бе най-резултатен за Сливен с 26 точки.
 
Последният мач от тази група предложи интересен обрат. На полувремето отборът на Лъчезар Коцев Шампион 2006 водеше срещу Балкан с 39-32, но загуби контрол над мача в третата четвърт (11-26) и с това и мачът със 70-80.
 
Иван Руньов бе на висота с 27 точки, 7 борби и 5 отнети топки за ботевградчани, докато за Шампион Петко Георгакиев вкара 23.
 
Първите два мача от следобедната програма бяха идеална загрявка на отборите на Лукойл Академик и Черно море да влязат в турнира с внушителни победи.
 
Първо малките „студенти” победиха Хебър Пазарджик със 79-58 след един блестящ мач на Пламен Христов – 25 точки, 14 борби, 4 отнети топки и 1 „чадър”.
 
След това дойде ред и за големите фаворити за титлата, домакините от Черно море да запишат победа. Те се справиха безпроблемно с бургаския Делфин с резултат 91-57. Най-полезен за варненци бе Хакан Сербезов с 13 точки, 9 борби, 7 асистенции и 5 отнети топки за коефициент от 26.
 
Костадин Коев завърши с 22 точки за Делфин като порази 5 пъти целта от зоната за 3 точки.
 
В последната среща за деня Сити Юнивърсити на Петър Клечков изтръгна победата със 71-61 над отбора на Рилски спортист Самоков. След като губеха на полувремето с 28-39, играчите на Рилски спортист намалиха дори до само 2 точки в един момент през второто полувреме, но не им стигнаха силите да направят пълен обрат.
 
Иван Халачев завърши с дабъл дабъл за Рилски спортист – 20 точки и 12 борби (5 в нападение), докато привлечения от Тигър Ямбол Христо Господинов стори същото, но за победителите – 16 точки и цели 18 борби.
 
Утре срещите започват в 9.00 часа в зала Христо Борисов, а първо играят тези от група А както във всички дни от предварителната групова фаза на турнира. Отборите на Сливен и Видабаскет излизат един срещу друг, за да търсят първа победа. Следобяд са срещите от група Б, като началото е в 16.15 с мач между Делфин Бургас и Хебър Пазарджик.

ГРУПА А
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

КЛАСИРАНЕ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА

ОТБОРНА СТАТИСТИКА


ГРУПА B
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

КЛАСИРАНЕ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА

ОТБОРНА СТАТИСТИКА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи