Берое 07 спечели бронзовите медали при жените


Берое 07 спечели бронзовите медали при жените
Жанета Жельова
25-05-2008 20:03

Берое 07 спечели бронзовите медали при жените за втори пореден път и за трети от последните 4 години. Старозагорки надделяха във втория мач от серията за 3/4 място Рилски спортист в Самоков със 64-59 и завършиха на трето място.
 
За отборът на Рилски спортист отсъства най-полезната състезателка в нашето първенство Агнеса Дойчинова, която изкълчи глезен на първата среща в Стара Загора преди два дни. Съотборничките не успяха да наваксат липсата й, а особено това си пролича в борбата под двата коша. Въпреки това домакините водеха през по голяма част от срещата и също заслужаваха успеха. Гостенките изравниха в самия край за 57-57, а накрая за 30 секунди вкараха последните 5 точки в мача и спечелиха.
 
Добрата форма потвърди Жанета Жельова с 22 точки и 11 борби, нейн четвърти дабъл дабъл за годината. Нещо повече, тя отбеляза почти всичките решителни точки в края на срещата за отбора си. Освен нея с голяма залуга за победата е и младата Галина Георгиева с 13 точки, както и плеймейкъра Албена Бачкова – 12 точки и 3 асистенции.
 
За Рилецо Галина Станчева отбеляза 21 точки, нейно най-добро постижение за този сезон, а освен това тя грабна и 5 осткочили от таблото топки. Христина Иванова се завърна в игра с актив от 18 точки и 8 борби след като пропусна миналия мач заради абитуриентска вечер. Поради същата причина участие в днешната среща не взе Доли Цанкова.
 
Единствената състезателка, напуснала двубоя за 5 лични нарушения бе Ралица Василева от домакините, въпреки че 4 състезателки на Берое 07 висяха с по 4 лични нарушения. Тя завърши с актив от 9 точки и 4 борби.
 
Берое 07 взе реванш за загубеното трето място в турнира за купата на страната. В края на март в Арена Самоков Рилски спортист ги победи убедително и за първи път в историята си спечели призово място за купата на България. Сега обаче ролите се размениха и този път ликуваше състава на Берое 07.
 
За отборът на старши треньора Иван Лепичев остава утехата, че са най-младия тим в четворката и бъдещето е пред момичетата. С изключение на ветеранката Дойчинова, която е на 35 години, всички останали са от 22 години и надолу, една добра предпоставка за по-големи успехи в близко бъдеще.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ НОМЕР 2 РИЛСКИ СПОРТИСТ – БЕРОЕ 07
 

ПЛЕЙОФНА СХЕМА ЗА СЕЗОН 2008 ЗА ЖЕНИ


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи