Пламен Христов отново начело в класацията за MVP при кадетите


Пламен Христов отново начело в класацията за MVP при кадетите
Пламен Христов води за MVP
27-05-2008 01:45

След блестящия мач днес Пламен Христов от Лукойл Академик отново излезе начело в класацията за MVP на финалите за кадети във Варна. Отличния мач срещу Делфин Бургас и постигнат коефициент от 44 (37 точки и 12 борби) го правят лидер с 4.0 пункта (34.3) повече от втория,  Венцислав Мануилов от Овергаз (30.3) и с 10 от третия, Емил Бинев от същия отбор (24.3). И в трите си мача до този момет Христов има регистрирани дабъл дабъл в категориите точки/борби.
 
Христов води и в класацията за най-добър реализатор с 26.7, следван по петите от Мануилов с 26.3, тоест точка повече (80 на 79) от мачовете досега.
 
Живко Данчев от Хебър е най-добър борец с 13.3 овладени топки, докато трима състезатели имат по равен брой асистенции 917) до този момент. Това са Иван Вл. Иванов от Сити Юнивърсити, Планимир Дафинов от Лукойл Академик и Станислав Цонков от Черно море с 5.7 завършващи на мач.
 
„Чадърджии” номер 1 са двама – Спас Димитров от Хебър и Константин Коев от Делфин Бургас с по 4 общо блока. Димитров води и в една друга класация с негативен характер – 22 допуснати технически грешки. Коев пък е вкарал и най-много тройки – 15, но от цели 35 опита.
 
Стилиян Запорожанов от Сити Юнивърсити е откраднал 13 топки.
 
Георги Фунтаров от Лукойл Академик (9/9) и Венцеслав Стоев от Балкан (7/7) засега не са пропуснали наказатален удар и са 100 %.
 
Трите отбора без загуба досега закономерно се подреждат отпред по коефициент – най-голям отборен е този на Овергаз – 110.7, следва Черно море със 106.3 и Лукойл Академик с 90.7.
 
Интересно е да се отбележи, че домакините от Черно море са вкарали само 8 тройки в 3 мача и само Хебър Пазарджик е с по-малко от тях – 7. За сметка на това варненци доминират в подкошието и в стрелбата от средно разстояние – 102 вкарани общо, най-много досега.
 
Овергаз е най-резултатния отбор с 93.3 точки на среща.
 
Най-много наказателни удара са изпълнили Видабаскет – 70, а същия отбор има и най-малко отнети топки – едва 16.
 
Най-много грешки са допуснали играчите на Хебър – 92, а най-не обичат да си подават един на друг тези от Делфин Бургас – само 15 асистенции.
 

ОБЩА ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА
 
ОБЩА ОТБОРНА СТАТИСТИКА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи