Георги Младенов: Нямам таван, така че дано играчите да са разбрали амбицията ми


Георги Младенов: Нямам таван, така че дано играчите да са разбрали амбицията ми
Младенов дава наставления
27-05-2008 15:46 | Gong.bg

Старши треньорът на Балкан Ботевград Георги Младенов все още предстои да се договори с ръководството на клуба за догодина. На специална пресконференция той говори за бъдещето си и евентуално целите, ако остане в Балкан:
„Всичко опира до разговори и професионално отношение. Смятам, че това, което направихме не е малко и все пак трябва да имам някакво уверение, за да мога да продължа и да изпълня договора си, който в момента не е действащ. Моят договор е за 2+1 година и двете са изтекли, остава една, която е по договаряне. Става въпрос за цели, бюджет, състав и участие в Балканска лига, но няма нищо лошо и да се разделим.
Много ме забавляват слуховете, а особено тези преди плейофната серия с Левски, че вече съм имал предварителен договор с Левски и затова съм щял да им дам мачовете на полуфинала, за да им стана треньор догодина. Забавлявам се доста, но има и слухове, които доста ме тормозят и създават напрежение, защото започват да ми се обаждат хора, ваши колеги журналисти. Всъщност не ме дразнят, не ме и забавляват, но няма човек, който да не се чувства и поласкан, че има такива слухове по негов адрес. Понякога създават напрежение и в отбора, и в ръководството на Балкан. Има несигурност, не знаят какво става, защото нали знаете, че един слух не тръгва от никъде. Получава се така, че се говори – абе, той ще остане, но ако се махне…
Искам всичко да уточня и това ще бъде до сряда другата седмица, когато трябва да знам целите на отбора, бюджета и моята роля там. Догодина всички тези отбори, които бихме и отстранихме ще скочат да ни убиват. На отбора ни му трябват поне две попълнения. Не мога да тормозя Дуейн Мортън, който е на 37 години да го тормозя по 40 минути, но нямахме друга възможност. Трябват още двама играчи минимум и още един център. Защо догодина да не играем два финала. Смятам, че успехите ни тази година показаха, че работим. Знаеш, че аз съм левскар по рождение, но публиката в Ботевград разбира баскетбола и оценява това, което сме направили. Вижда се, че отборът върви по възходяща линия. Ако се направи малко по-силен отбор, нашите цели ще хвръкнат нагоре и не смятам, че това ни е таванът. А и моят таван не е това, аз нямам таван, така че дано играчите да са разбрали амбицията ми,” споделя Младенов за Гонг.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи