Боруков обяви "чужденките", които ще бъдат повикани


Боруков обяви "чужденките", които ще бъдат повикани
Николай Боруков
27-05-2008 18:32 | БТА

Селекционерът на женския национален отбор по баскетбол Николай Боруков имената на баскетболистките, играещи в чужбина, които ще се включат в подготовката за евроквалификациите.
 
Това са Гергана Брънзова (Фенербахче, Турция), Ева Гунева (Шибеник, Хърватия), Гергана Славчева (Пол Коменсе, Италия), Ивелина Вранчева и Милена Томова (Сегед, Унгария), Таня Чиров (Италмока, Италия), Жаклин Златанова (Тарб, Франция), Мария
Цанкова
(Виаонети Винарос, Испания) и Теодора Петрова (Бургос, Испания).
 
"Говорих с всички момичета и те потвърдиха, че ще играят в националния отбор. Радвам се, че приключиха успешно първенствата със своите отбори, играха силно и нямат контузии. Всички ми дадоха дума и се надявам да я изпълнят", каза Боруков.
 
Той добави, че иманата на шестте националки от българското първенство ще обяви след края на финала, където Дунав Еконт (Русе) води на Лукойл Нефтохимик (Бургас) с 2:0 победи. Третата среща е тази вечер в Бургас.
 
Отборът започва подготовка на 23-ти юни като до 30-ти ще е на лагер във Варна. След това предстоят лагери на Белмекен и в Правец, участие в международни турнири в Чехия и Словакия и турнира "Иван Гълъбов" от 15-ти до 17-ти август.
 
Все още не е ясно къде женският отбор ще играе европейските квалификации.
"Колебаем се между Габрово и Самоков. На 2-ри юни ще има Управителен съвет на федерацията, където този въпрос ще бъде решен", каза още Боруков.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи