Лукойл Академик победи Черно море в дербито в група Б


Лукойл Академик победи Черно море в дербито в група Б
Лукойл Академик без загуба в група Б
28-05-2008 00:00

В група Б остава само една въпросителна, кой отбор ще завърши на четвърто място и ще играе във втората четворка (5-8 място). Това ще бъде победителят от двубоя между отборите на Рилски спортист и Делфин Бургас. И двата отбора до този момент имат по 1 победа и 3 загуби, а който падне от техния мач си заминава от първенството.
 
Днес Рилски спортист записа първи успех след като не можа да го стори в предишните три опита. В последният мач от програмата за деня кадетите на Борислав Трифонов победиха Хебър със 67-58 след 28 точки на Дарин Иванов. Гардът отбеляза 5 тройки и добави 5 борби към актива си. На Хебър не помогнаха и 16-е овладени топки на борец номер 1 в турнира досега Живко Данчев. Тимът от Пазарджик ще изиграе утре последната си среща в състезанието с домакина Черно море.
 
Сити Юнивърсити стана трети след успех над Делфин с 91-72 и ще играе с четвъртия отбор от другата група за 5/8 място. Христо Господинов направи третият си дабъл дабъл от 4 мача и завърши с 12 точки и 14 борби. Най-много за победата на отбора от Правец вкара Николай Козарев – 22 точки. Също толкова, но за загубилите отбелязоха Манол Тончев и Йордан Велчев.
 
В дербито на групата Лукойл Академик нанесе първо поражение на домакините от Черно море Е-он, при това ги победи с разлика – 78-62. Отново най-добър за малките „студенти” бе Пламен Христов, завършил с 30 точки, 10 борби, 3 отнети топки и по 2 блока и 2 асистенции за коефициент от 38. С 10 асистенции завърши Планимир Дафинов, а Лукойл не дадоха шанс на „моряците” и водеха през цялото време.
 
Този път Станислав Цонков се бе нагърбил с реализаторкси функции и вкара 22 точки, които не стигнаха за успех  на варненския тим.
 
Ако не стане изненада, тоест Сити Юнивърсити да победи Лукойл Академик в утрешния ден, победител в групата е Лукойл Академик, втори ще бъде Черно море, а трети Сити Юнивърсити. Дори и да спечелят, на Сити Юнивърсити им трябва успех от 22 точки минимум, за да изместят Лукойл Академик и се класират за полуфинал.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

КЛАСИРАНЕ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА

ОТБОРНА СТАТИСТИКА


ОБЩА ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА
 
ОБЩА ОТБОРНА СТАТИСТИКА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи