Лейкърс на победа от титлата в Западната конференция


Лейкърс на победа от титлата в Западната конференция
Брайънт и Вуячич (AP Photo)
28-05-2008 09:48

Коби Брайънт вкара 28 точки и хвана 10 борби, а ЛА Лейкърс победиха Сан Антонио с 93-91 като гост в мач номер 4 от финала на Западната конференция. Така „езерняците” се приближиха само на победа от елиминирането на шампионите в лигата на извънземните. В четвъртък срещу петък българско време е следващата среща от серията, в която ЛА Лейкърс ще бъдат домакини и ще се опитат да затворят серията.

Крилото на Лейкърс Ламар Одъм отбеляза 16 точки, като 5 от тях дойдоха в решителните минути от срещата. Той също взе и 9 борби.

Лейкърс запонаха срещата с 22-8, а Спърс се приближиха на само 2 точки през последната четвърт (81-79). Тогава играчите на Фил Джаксън вкараха 7 поредни точки и накрая уддържаха натиска на домакините.

За Спърс Тим Дънкан завърши с 29 точки и 13 борби, но те не бяха достатъчни за първата им загуба у дома в плейофите тази година. Сан Антонио имаха възможност накрая да спечелят, но стрелбата на Брент Бари от тройката не попадна в коша. Бари завърши с 23 точки, от които 5 тройки.

„Това е голяма крачка за нас,” каза Брайънт след мача. „Тази вечер излязохме и играхме много по-добре, да спечелим в тази зала и точно в този мач. Победата значи много за нас.”

За последно Лейкърс играха финал през 2004 година, когато загубиха от Детройт с 1-4. Те овладяха с 9 топки повече от съперника и вкараха 26 срещу само 4 точки след борби в атака. От дълго време насам Брайънт не изпълни нито един наказателен удар.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ НОМЕР 4 САН АНТОНИО – ЛА ЛЕЙКЪРС

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи