Стефан Стефанов: Това е четвърта титла за мен, първа при жените


Стефан Стефанов: Това е четвърта титла за мен, първа при жените
Стефан Стефанов
28-05-2008 21:32

Старши треньорът на Дунав Еконт Стефан Стефанов:
„Както вчера Лукойл Нефтохимик ни победиха с воля, амбиция и желание, днес ние отвърнахме със същото. Много важно бе да спечелим тук, тъй като в петия мач нищо не се знаеше. Тогава всеки можеше да победи.
Днес играхме по-балансирано като представяне на всички в отбора. Римпова и Минкова играха по-силно от вчера и това бе решаващо. Разбира се, и Роксана Йорданова, която днес започна в стартовата петица, за по-голямо самочувствие, и тя не ме разочарова. Доволен съм от всички. Не съм променял тактиката от предният мач.
Много се радвам, това е четвъртата ми титла. След три първи места при подрастващите, сега печеля за първи път с женски представителен отбор. Пожелавам си да не е последна, а освен това амбициите са ми да направим пробив и в Европа следващия сезон. Вярвам, че можем този път да играем в групите на турнира на ФИБА.
Лукойл Нефтохимик отново ще ни бъде основният конкурент и догодина. Би трябвало пак двата отбора да играем финал. Не се притеснявам от възстановяването на Левски Спартак и ЦСКА и евентуалното им участие в шампионата - на тях ще им трябва повече време да станат това, което бяха.
Доволен съм много от представянето и на четирите състезателки от Дунав Еконт, в лицето на Найденова, Римпова, Митева и Минкова, които ще бъдат извикани в националния отбор (б.р. - в него Стефанов е помощник-треньор)."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи