Ясни полуфиналните двойки от шампионата на кадетите


Ясни полуфиналните двойки от шампионата на кадетите
28-05-2008 23:46

Лукойл Академик срещу Шампион 2006 и Овергаз срещу Черно море Е-он са двата полуфинала на финалите за кадети в град Варна. Утре вечер ще разберем кои са победителите от тези две двойки, а те ще играят за златото в петък точно на обяд в Двореца на културата и спорта в морската ни столица.
 
Лукойл Академик победи и в последния си мач от груповата фаза. Отборът на Явор Аспарухов се наложи над Сити Юнивърсити със 77-69 и безапелационно завоюва първото място в група Б.
 
Пламен Христов, играч номер на турнира досега за първи път остана на 3 борби от дабъл дабъл, но за сметка на това отново бе най-добър стрелец в срещата с 23 точки.
 
Второто място в тази група остана за домакина Черно море, който след като претърпя първа загуба вчера, си бе взел поука и разгроми със 126-48 Хебър от Пазарджик. Шест човека завършиха с двуцифрен актив, а с най-много този път в отбора на варненци се оказа Филип Киряков – 20.
 
В последният мач от тази група Б, Делфин Бургас се наложи над Рилски спортист с 85-74 и доби право да играе в разпределение на местата от 5-о до 8-о.  Бургазлии направиха разлика от 23 точки на почивката, която задържаха до края на срещата. Двама състезатели на Делфин вкараха по 21 точки – Йордан Велчев и Манол Тончев, а последния добави и 14 осткочили топки.
 
Иван Халачев и Емил Василев се отчетоха с по 16 точки за Рилски спортист, но това се оказа недостатъчно за краен успех на отбора.
 
От тази група турнира напуснаха съставите на Рилски спортист и Хебър Пазарджик, докато от другата това са Видабаскет и Сливен.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

КЛАСИРАНЕ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА

ОТБОРНА СТАТИСТИКА


В група А ситуацията преди последния ден бе много заплетена. Първо Овергаз победи, макар и трудно Балкан с 88-84 и постави под съмнение класирането им за следващият етап. Не помогна и отличната игра на Пламен Дончев, реализирал 38 точки за ботевградския тим.
 
За Овергаз Венцислав Мануилов продължи с отличната си игра и завърши с 29 точки и 11 борби. Емил Бинев добави също дабъл дабъл – 12 точки и 10 борби.
 
Победа на Видабаскет над Доростол можеше да изхвърли Балкан, но това не се случи и видинчани претърпяха загуба с 57-67. Самуел Франсис завърши с 31 точки, негов рекорд досега в турнира, а русенецът Андреан Атанасов отново регистрира дабъл дабъл – 15 точки и 14 борби. Така отборът от Силистра си осигури оставането в състезанието за сметка на Видабаскет.
 
Оставаше да се изиграе последната среща в групата между отборите на Шампион 2006 и Сливен. Особено интересна бе ситуацията с тима на Лъчезар Коцев, който при победа отиваше на полуфинал, а при загуба изхвърчаше от турнира. Момчетата на Шампион 2006 показаха възходящата си форма и спечелиха убедителна победа с 98-72. Така за първи път в тази възраст Коцев класира отбор на полуфинал след като клуба му съществува само от 2 години.
 
Петко Георгакиев вкара 31 точки като пропусна само две от всичките си стрелби за 2 точки (15/17) и добави 7 борби, 5 асистенции и 5 отнети топки, всичкото му донесло коефициент от 43.
 
Пламен Тодоров завърши с 22 точки за отбора на Сливен, който изигра последната си среща от тези финали.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

КЛАСИРАНЕ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА

ОТБОРНА СТАТИСТИКА


ОБЩА ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА
 
ОБЩА ОТБОРНА СТАТИСТИКА 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи