Бостън повежда с 3-2 на Детройт


Бостън повежда с 3-2 на Детройт
Кевин Гарнет (AP Photo)
29-05-2008 08:11

Рей Алън оправи стрелбата си точно навреме и Бостън е на победа от завръщането си на финал в НБА. Той вкара 29 точки, включително важен кош накрая, когато Детройт бяха намалили до 1, а след това той и Кевин Гарнет бяха точни от наказателната линия за победата със 106-102. Така Селтикс поведоха с 3-2 в серията, но нищо чудно да стигнат за трети пореден път тази година до мач номер 7. Следващият сблъсък между двата тима е на терена на Детройт, в събота сутринта българско време.
 
Гарнет завърши с 33 точки, най-много в тазгодишните плейофи. Кендрик Пъркинс пък се отчете с дабъл дабъл (негов 17-и в кариерата) – 18 точки и 16 борби, а друг титуляр - Ражон Рондо - се представи също много добре – 7 точки, 13 асистенции и 6 борби. Пъркинс "надскочи" сам отбора на Пистънс през първото полувреме (13-11 борби).
 
29-е точки на Алън също са негово най-високо постижение в плейофите тази година. Той е известен с точната си ръка, но мерникът му изневеряваше досега в предишните срещи. Ако успее да спечели един от следващите два мача, Бостън ще се класира за първи път на финал в НБА от 1987 година насам, когато в отбора играеха Лари Бърд, Кевин Макхейл и Робърт Париш.
 
Чонси Билъпс вкара 26, а Ричард Хамилтън добави 25 точки за Пистънс, които играят във финал на конференцията за шести пореден път, но само в два от тях се класираха на големия финал в НБА.
 
На Рашийд Уолас бе отсъдено техническо нарушение в края на срещата. Това е неговото шесто такова в плейофите и при още едно, той ще бъде наказан за един мач. Той бе 3 от 27 от тройката в предишните мачове в плейофа, но в тази среща отбеляза 6 от 9 и общо 18 точки (всичките от тройката).
 
Селтикс си заслужиха домакинското предимство, след като завършиха сезона с най-добро постижение от 66 победи и само 16 загуби. В мач номер 2 от серията Пистънс им го „откраднаха”, но още в следващия двубой в Детройт Бостън си го върнаха. Сега те имат два шанса да стигнат до финала, а последният мач от серията е за всеки случай отново у дома, в Бостън.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ НОМЕР 5 БОСТЪН – ДЕТРОЙТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДЕТРОЙТ ПИСТЪНС
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БОСТЪН СЕЛТИКС
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи