Кадетите на Черно море Е-он защитиха титлата


Кадетите на Черно море Е-он защитиха титлата
Шампионите от Черно море Е-он (16) (gong.bg)
30-05-2008 21:27

Кадетите на Черно море Е-он защитиха титлата шампион на страната след като по-рано днес победиха Лукойл Академик с 90-73 и за втори пореден път завощваха златните медали. Пред около 400 зрители в Двореца на културата и спорта във Варна, сред които и шефовете на БФБ Михаил Михов и Иван Ценов, домакините взеха реванш за допуснатата загуба в груповата фаза и нанесоха първо поражение на Лукойл Академик.
 
Първото полувреме мина под диктовката на гостите от София. Те стояха по-добре на терена и съвсем залужено се оттеглиха на почивката с аванс от 7 точки (44-37). В третата варненци намалиха, а в първите минути на последната част дори и поведоха в резултата. От този момент до края те бяха пълни господари на случващото се на игрището и дори спечелиха с разлика накрая. Варненци завършиха срещата със серия от 26-8 най-вече на отличната си стрелба от далечно разстояние (12 от 26 за целия мач – 46 %).
 
Отличиха се Станислав Цонков с 31 точки, 9 борби, 7 отнети топки и 5 тройки. Илхан Арабаджиев пък бе точен на 6 пъти от трите точки и отбеляза общо 21 точки.
Варненци имаха сериозно преимущество в борбата под коша и хванаха двойно повече борби (36-18).
 
Пламен Христов и Планимир Дафинов вкараха по 20 точки за Лукойл Академик, който игра силно през целия турнир, но загуби шампионата в последните 5 минути от него.
 
В мач за 3/4 място Шампион 2006 поднесе изненада и победи сочения за фаворит в този мач тим на Овергаз със 66-65. Така воденият от Лъчезар Коцев тим за първи път се изкачва на почетната стълбичка за тази възраст в краткото си съществуване.
 
Георги Григоров завърши с дабъл дабъл за победителите – 20 точки и 13 борби, а Боян Дренски добави 16 точки и изигра най-силния си мач от началото на турнира.
 
Венцислав Петков завърши с 34, а съименникът му Венцислав Мануилов с 13 точки и 16 борби за Овергаз. Определено момчетата на Ивайло Равуцов бяха изморени и нямаха ден в стелбата за 3 точки. Те успяха едва в 2 от обшо 29 опита, само 6.9 %.
 
В мачовете по-надолу в класирането Сити Юнивърсити заслужено стана пети след успех над Делфин Бургас с 85-53, а Доростол завърши на седмо място след успех с 57-45 над Балкан Ботевград.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ - ШАМПИОН
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СИТИ ЮНИВЪРСИТИ - ДЕЛФИН
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДОРОСТОЛ – БАЛКАН
 

ОБЩА ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА
 
ОБЩА ОТБОРНА СТАТИСТИКА 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи