Дъг Колинс пак начело на Булс след почти 20 г.?


Дъг Колинс пак начело на Булс след почти 20 г.?
Дъг Колинс
30-05-2008 22:54

Дъг Колинс е спряган усилено в последните няколко дни от американските медии като най-вероятния нов треньор на Чикаго Булс. Постът в тима на "Биковете" е вакантен откакто временно назначеният на него Джим Бойлан бе освободен след края на сезона. Предишният треньор Скот Скайлс пък бе уволнен още през декември, въпреки че миналата година изведе отбора до втори кръг на плейофите. През сезон 2007/08 обаче Булс бяха неузнаваемо слаби и записаха 49 загуби.
 
Колинс в момента работи като експерт-коментатор за мачовете от НБА по "Ти Ен Ти", а за последно е водил отбора на Вашингтон Уизардс (от 2001 до 2003 г.), а преди това е бил треньор и Детройт Пистънс (1995–1998 г.) и на самите Чикаго Булс. Има общ баланс от 332 победи и 228 загуби като наставник в НБА. Начело на "Биковете" той е бил точно в началото на ерата "Джордан", но въпреки че под негово ръководство стигат до финалите на изток, през 1989 г. Колинс е уволнен и заменен от Фил Джаксън, който след това печели с тях 6 титли.
 
На въпроси на журналисти още преди месец Дъг Колинс бе заявил, че няма намерение да се връща към треньорската професия. Сега обаче спечеленото от Чикаго право да избира под номер 1 в драфта може да промени решението на специалиста, който трудно би устоял на изкушението да води отбора, имащ в редиците си Майкъл Бийзли или Дерик Роуз (двамата най-високо котирани таланти от колежанското първенство).
 
Ето какво заяви пък генералния мениджър на Булс Джон Паксън по повод на слуховете за привличането на родения в щата Илинойс специалист:
"Наистина говорих с Дъг Колинс за възможността да поеме нашия отбор. Но, противно на някои писания, с него не стигнахме до споразумение. В момента той е поел ангажимент да коментира за "Ти Ен Ти" мачовете от плейофите. Когато те завършат, ще подновим разговорите. Междувременно, аз ще продължа да търся и други кандидати за поста и да обмислям възможностите."

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи