Дуейн Мортън влезе и в музиката


Дуейн Мортън влезе и в музиката
Дуейн с първи сингъл, Георги му помага
31-05-2008 19:46

С какво свързваме името Дуейн Мортън? Забивки? Отборът Балкан? Вицешампионска титла през този сезон? Естествено, все неща, свързани с баскетбола. Е, сега вече можем да го свържем и с...музика!
 
И то не с друга, а именно с рап музиката. Крилото на балканци вече се подвизава и като рапър, а първият му сингъл е вече факт. Парчето се казва „Saturday night insane” и освен Дуейн в него участват Теди Кацарова и Георги Василев, близък приятел на баскетболиста. Ето какво споделиха двамата относно песента:
 
Как се роди идеята за тази песен?
Георги: С Дуейн се запознахме случайно миналото лято и аз започнах да му помагам при индивидуалната му подготовка. Станахме добри приятели и прекарвахме доста време заедно. Аз се занимавам с музика от отдавна и ми хрумна,че можем да направим песен. Така реших да го попитам и той се съгласи.
 
Дуейн, ти занимавал ли си се с музика преди?
Дуейн: Не, никога. Просто съм фен на рап, хип-хоп, джаз. Всичко, ако трябва да бъда честен. Никога не съм влизал в ролята на рап изпълнител и идеята ми се стори интересна. Човек трябва да пробва нови неща. Приятелят ми ме покани да участвам и аз се съгласих. Мисля, че е страхотно!
 
А как направихте самата песен? Чие дело са текстът и музиката?
Дуейн: Моята част от текста измислих сам, а останалото написа Георги.
 
Георги: Музиката пък е дело на  мой съименник. Самата песен беше записана едва декември в София – в студиото на Васил Стартера от X – Team.
 
Песента звучеше в спортната зала „Балкан” почти през целия сезон, а едва сега започва да добива популярност. Не пробвахте ли да я лансирате?
Георги: Пробвахме, дори няколко пъти я носих в различни радиа в София, но успях да я чуя само един-два пъти по едно радио. Надявам се скоро това да се промени.
 
А как така Теди Кацарова пее с вас?
Георги: Историята наистина е много весела. Бях в Пловдив по време на студентския празник и в дискотеката пееше Теди. Не се познавах с нея и просто така реших да отида и да я поканя да участва. И тя се съгласи! Даже ме насърчи да занеса песента в някое радио.
 
Дуейн: Теди е много лъчезарен, усмихнат и отворен към другите човек. Тя с радост направи песента с нас, защото обича да помага. В момента е много заета, иначе с удоволствие щеше да участва и в интервюто.
 
А какви са плановете ви за в бъдеще? Да очакваме ли нови изненади?
Георги: Да, разбира се. В момента готвим клип към песента и се надяваме на финансова подкрепа. Имаме и втора песен, която е почти готова. Остава само да се измисли текстът към музиката.
 
Дуейн: Новата ни песен ще е по-добра. Ще е за чувства, носталгия и тн. Надяваме се, че ще се хареса!
 
За хубав завършек на приятния разговор, нека се върнем на баскетбола. Дуейн, какво ще пожелаеш на феновете си?
Дуейн: Здравейте всички! Надявам се да сте харесали моята и играта на отбора ми през този сезон. Пожелавам ви всично най-хубаво и очаквайте по-добри и зрелищни неща от мен и Балкан. Защото и следващия сезон съм тук!

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи