Задар на победа от титлата в Хърватска


Задар на победа от титлата в Хърватска
Деян Иванов (КК Сплит)
02-06-2008 09:07

С успеха над Сплит със 100-80 в третата среща от финалната серия от плейофите в Хърватска, Задар се доближи само на победа от спечелване на втората титла на своята страна.
 
Сплит, в който играят двамата българи Деян Иванов и Бойко Младенов започна по-добре срещата и поведе с 8-3. В четвъртата минута за първи път домакините успяха да поведат с 10-9. Поредица от грешки от страна на гостите и тройки на Задар направи резултата 31-21 в края на частта.
 
Още в началото на втората резултата набъбна на 40-23. До края на мача Сплит успяха да намалят на няколко пъти до 9-10 точки, но в крайна сметка срещата завърши с 20 точки плюс за Задар.
 
Деян Иванов игра 29 минути и отново бе най-добър за отбора си. Той вкара 14 точки и добави 7 борби. Бойко Младенов влезе като резерва и отбеляза 2 точки за 6 минути, но имаше няколко добри прояви.
 
Отличен мач за Задар изигра Кори Брюър с 25 точки и 9 асистенции, 17 добави Джулиъс Джонсън, а Андрей Щимац завърши с 14.
 

В следващия мач Сплит е домакин, а тяхна победа ще върне серията в Задар за последен пети мач и определяне на първенеца на страната.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи