Детски баскетболен празник в Самоков


Детски баскетболен празник в Самоков
Момент от празника в Самоков
02-06-2008 12:55

На 1 юни по случай Денят на детето в град Самоков се проведе Празник на бейби баскетбола. Малките баскетболисти имаха удоволствието да празнуват в новооткритата многофункционална зала”Арена”. Участваха повече от 70 деца, разделени на 10 отбора.

Преди да започнат оспорваните двубои, всяко едно от децата получи като подарък баскетболна топка и всички заедно показаха уменията си да дриблират, техника за придвижване по игрището под ръководството на ентусиазираната госпожа Ани  Рудева. Децата показаха завидни способности за тяхната възраст, което е добър атестат за свършената от нея и другата треньорка работа през изминалата година.

След встъпителната част, децата се разделиха по отбори и започнаха двустранните двубои. Всеки отбор имаше треньор, момичета от отборите подрастващи на клуба, както и интересни имена като - „Куклите”, ”Самоковските вълци”, ”Орлите”, ”Пумите”, ”Пантерите”, ”Кобрите” и др.

Резултатите от мачовете не бяха важни след като всички играха с такова желание, типично само за деца.

След завършването на мачовете, децата бяха поздравени от инж. Петър Георгиев - президент на БК”Рилски спортист”. Под овациите на многобройната публика всички си тръгнаха доволни и щастливи. Подаръците, баскетболни топки ”Молтен” бяха осигурени от ДАМС /Държавна Агенция за младежта и спорта/, а от името на БК”Рилски спортист”- всяко дете беше получило предварително фланелка, с която участваше в празника. Родителите също взеха участие с присъствието си подариха на малките баскетболисти индувидуална бутилка за вода.

Заниманията на децата обаче не спират и продължават също и през ваканцията - вторник, сряда, четвъртък и петък-от 12.30 ч.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи