Управителният съвет на БФБ се събира за важни решения днес


Управителният съвет на БФБ се събира за важни решения днес
02-06-2008 14:12

Управителния съвет на Българската Федерация по баскетбол ще утвърди системата за провеждане на Държавните първенство през следващата спортно-състезателна година. Усилено се говори за създаването на Национална баскетболна лига при мъжете, която ще бъде по всяка вероятност от 8 отбора, докато останалите ще бъдат разпределени в две подгрупи – Източна и Западна.
 
Друга тема от днешното заседание на съвета, което стартира в 14.00 часа ще бъде създаване на Обществен съвет към централата. Това е второто заседание на новият УС, откакто бе избран на последното общо събрание преди месец и половина.
 
Не на последно място съвета ще трябва да определи и кои два отбора ще представляват България в новосформираната Балканска лига. Както е известно, от тази лига утре-вторник по обяд ще обяват кои са всичките участници за първия сезон наесен. По последни сведения отборите, кандидати от българска страна са три - Левски, Балкан и Черно море. Тимът на Лукойл Академик се е оттеглил и по всяка вероятност ще се задоволи само с участие в УЛЕБ Къп.
 
В петък предстои втората официална работна среща на Борда на лигата с федерациите на участващите страни, а ден по-късно, в събота 7-и юни в София ще се тегли и жребият за предварителните групи на състезанието.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи