Дунав бие Лукойл в повторение женския финал, Рилецо мачка Черно море с 20


Дунав бие Лукойл в повторение женския финал, Рилецо мачка Черно море с 20
05-06-2008 00:25

Девойките на Дунав започна с победа защитата на титлата, спечелена през последните две години. По-рано днес под ръководството на старши треньора на женския представителен тим Стефан Стефанов те победиха Лукойл Нефтохимик с 96-58. Мачът бе един вид повторение на финала от женското първенство на България, но тук естествено ставаше въпрос за девойките на двата клуба. Тук дори разликата бе още по-голяма в полза на русенския тим, който отново е един от фаворитите за златните медали.
 
След една доста равностойна първа четвърт (26-23), отборът на Дунав изигра силни втори 10 минути и още на полувремето срещата бе решена в тяхна полза (47-30). Второто полувреме бе използвано от Стефанов да пусне в игра всички свои състезателки, а те не го разочароваха и успяха да увеличат крайната разлика в двубоя.
 
Даниела Петева изпъкна с впечатляващ дабъл дабъл – 21 точки и 13 борби, друга състезателка от женския представителен тим на града Мирена Денчева също вкара 21. Христина Герджикова допусна 6 технически грешки, но за сметка на това също постигна дабъл дабъл – 12 точки и 10 борби.
 
За бургаският тим Зорница Найденова вкара най-много – 18 точки, но завърши с отрицателен коефициент (-5) вследствие слабата стрелба – 7 от 23 за 2 точки и 0/9 от далчено разстояние за 3 точки.
 
Дунав имаха сериозно предимство в подкошието и овладяха 54 борби, 19 от които в атака.
 
В друг мач от тази група А девойките на Славия не срещнаха трудности с Академик Пловдив и победиха с 85-44. С много добра защита „белите” баскетболистки бяха програмирани да допускат по 11 точки във всяка една четвърт и в крайна сметка спечелиха убедителен успех в дебюта си на това първенство.
 
Отличи се Даниела Делева, която отбеляза 20 точки, от които 4 тройки. Дъщерята на бившият селекционер на женския тим на България Георги Божков вкара 11 точки и грабна 11 борби само за 26 минути на терена в бургаската зала „Бойчо Брънзов”.
За Академик Пловдив Тони Николова бе най-резултатна с 27 точки, но „една птичка пролет не прави”. Съотборничките й взети заедно вкараха едва 17 точки.

В група А девойките на Рилски спортист, водени от Красимира Банова разгромиха Черно море Одесос с цели 20 точки разлика – 84-64.

Момичетата от Самоков спечелиха всички части и не дадоха никакъв шанс на съперника да си помисли за нещо повече от загуба в този мач. Още на почивката Рилски спортист имаше аванс от 10 точки (45-35). Мачът свърши в третата четвърт, когато разликата достигна 20 плюс в полза на Рилецо.

Четири състезателки преминаха двуцифрената точкова разлика, а най-много отбеляза Христина Иванова – 29 точки. Еми Ушагелова добави 20, а Виолина Кочева завърши с 13 точки и 6 отнети топки. След дълго време извън игра поради контузия в игра влезе Стефка Митева. Тя бе на терена за 4 минути, но дори и в тях си пролича класата й и тя отбеляза 3 точки и взе 2 борби.
 
В среща от същата група НСА пък се справи с лекота с Левски Спартак. Без особени затруднения те победиха със 71-42 като в две от частите дори допуснаха едноцифрен брой точки в коша си.
 
Радина Бачева реализира 18 точки, а Ивон Тодорова добави 12 за победителките.
За Левски Спартак единствено Цветелина Кременлиева премина постигна двуцифрен точкова актив – 17, но накрая завърши с коефициент 0. Шест от общо 10 играли баскетболистки на Левски Спартак завършиха с отрицателен коефициент, а отборният също бе негативен (-10).

ГРУПА А
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

КЛАСИРАНЕ

ГРУПА B
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

КЛАСИРАНЕ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА

ОТБОРНА СТАТИСТИКА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи