Лодърдейл пак вариант за националния отбор


Лодърдейл пак вариант за националния отбор
Прийст Лодърдейл
05-06-2008 12:02 | Меридиан Мач

Гигантът Прийст Лодърдейл - Пи Ел, отново е вариант за националния отбор. Американецът, който взе български паспорт докато играеше за ЛукОйл-Академик, прави много силен сезон в Китай, с което е привлякъл вниманието на старши-треньора Пини Гершон. 222-сантиметровият център има сериозна статистика, според която почти няма мач, в който да не записва дабъл-дабъл. В момента той се подвизава с екипа на шампиона Гуанджон в лятната лига на страната. Очаква се помощник-треньорът на Гершон - Тити Папазов, да замине за страната домакин на олимпийските игри в края на юни, за да наблюдава на живо изявите на Лодърдейл. По това време са финалите на лятната лига и се очаква „българинът“ да е сред звездите на своя тим.
 
Както е известно, Лодърдейл се прочу у нас не само с огромния си ръст, но и с бягството си от ЛукОйл, преди да изтече контрактът му. Той получи български паспорт, след което си стегна багажа и замина за Саудитска арабия.
 
Все още не е ясно и дали Родерик Блекни ще бъде свободен през лятото за предстоящите квалификации за Европейското първенство. Той иска да сключи брак, но има вероятност това да не му попречи да се присъедини в по-късен етап към „трикольорите“.
 
Треньорското ръководство се надява да може да използва и двамата, като ги редува спрямо съперника, с който играем. Вариант пред тях е и гардът на Рома - Ибрахим Джабер, който също е следен изкъсо от Гершон и Любо Минчев.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи