Рилски мачка Лукойл при юношите, без изненади в другите мачове


Рилски мачка Лукойл при юношите, без изненади в другите мачове
Маринчешки пак златна резерва за Рилецо
05-06-2008 23:25

И през втория ден на държавните финали за юноши във Варна нямаше големи изненади, като изключим може би голямата разлика, която се получи в първия мач за деня. Именно той бе очакван с най-голям интерес, тъй като в него се изправиха един срещу друг един от фаворитите - Рилски спортист (18) - и миналогодишният шампион Лукойл Академик (18). "Малките студенти" се очакваше също да бъдат сред фаворитите и тази година, а и тръгнаха с разгромна победа вчера, но днес бяха "развенчани" от тима от Самоков след загуба с цели 31 точки разлика - 77-46.
 
С основна заслуга за победата на Рилски спортист бе преотстъпеният от ЦСКА (и бивш играч на Лукойл Академик) Димитър Маринчешки, който, след вчерашната си добра игра, днес се включи още по-силно от резервната скамейка. Маринчешки вкара 21 точки само за 22 минути игра, а се отличи и със 7 овладени борби и 4 отнети топки. Точно след неговото влизане на терена в началото на втората четвърт тимът на Рилски спортист (18) "сгъна" противниковия отбор и от 5 точки в полза на "Рилецо" след първата част, разликата стана комфортните 18 на почивката - 40-22. През второто полувреме момчетата на Борислав Трифонов продължиха да играят здраво в защита и до края на третата част вече гонеха разлика от 30 точки, а отборът на Лукойл Академик (18) бе отбелязал само 28 точки за 30 минути. През последната четвърт мачът само се доиграваше, а Рилски спортист (18) успя да оформи победата си с впечатляващите 31 точки, като вече е и сигурен победител в група А.
 
Освен резервата Маринчешки, с двуцифрен точков актив за победата се отличиха и стартиралият този път в основната петица Кирил Истилянов (16 т.) и героите от вчерашния мач Станислав Ваклинов (13) и Красимир Георгиев (12). За Лукойл само двамата Христови "отсрамиха" съотборниците си - Kалин Христов с 14 т. и Пламен Христов с 12.
 
Вторият мач за деня, в същата група А, между Сити Юнивърсити (18) и Овергаз (18), се оказа много по-оспорван. Отборът на Овергаз успя да измъкне победата само с 2 точки разлика - 62-64, след като на почивката пък този на Сити водеше с 1 точка (37-36). Четирима от Овергаз (18) допринесоха за успеха с двуцифрен точков актив, като тук също се отличи една резерва - Венцислав Петков записа 14 точки и остана само на една борба от дабъл дабъл (9 б.). Той обаче показа доста слаб мерник от тройката (1/10), което за негово щастие в този мач не се оказа фатално. За Сити Юнивърсити (18) Мартин Пенев блесна с 18 точки и 11 борби, но това дабъл дабъл постижение не бе достатъчно за победа.
 
Утре Лукойл Академик (18) и Овергаз (18) ще излъчат в пряк двубой втория полуфиналист от групата.
 
Юношите на Черно море продължават да впечатляват с изявите си тази година, след като през 2007 се препънаха на финалите. За това може би допринася и домакинското им предимство във варненската зала Христо Борисов, където те и днес зарадваха феновете си с разгромна победа - 99-55 срещу Тигър Ямбол (18). Най-резултатен за варненци бе Васил Кьосев с 27 точки. Отлично в защита пък се представи Симеон Михайлов - "открадна" 4 топки и овладя 11 отскочили (8 от тях под своя кош). За ямболския тим Димитър Василев вкара най-много - 16 точки, но допусна цели 10 грешки.
 
В късния мач, другият в група Б, Левски (18) очаквано се справи със Септември (18) в повторение на миналогодишния финал за бронза - 86-62. Нов много силен мач за "сините" направи Христо Захариев - 21 точки, 7 борби, 4 асистенции и 3 отнети топки. С добър актив от точки и борби допринесоха и Васил Александров (15 т., 8 б.), Иво Славчев (13 т., 8 б.) и резервата Мартин Димов (15 т., 5 б.). За Септември Георги Георгиев реализира 15 точки, но пропусна 9 от 10-те си опита от тройката.
 
Вече сигурни полуфиналисти от група Б са Левски (18) и Черно море (18). Утре в мач помежду си те ще определят победителя в групата, който ще избегне на полуфинал срещата с фаворита Рилски спортист (18).
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ДВЕТЕ ГРУПИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи