Лукойл Академик остана извън четворката


Лукойл Академик остана извън четворката
Юношите на Овергаз се класираха на полуфинал
06-06-2008 16:59

Съставът на Лукойл Академик, шампион за последните две години в категорията юноши остана извън четворката след като днес загуби от отбора на Овергаз с 52-62. Вчера те паднаха и от Рилски спортист с разгромното 46-77, а двете загуби ги пратиха на третото място в група А от финалите на държавното първенство във Варна. Втори в тази група се класира Овергаз, които утре в единия полуфинал ще срещнат загубилия отбор от мача Черно море-Левски.
 
Лукойл Академик пък ще играе срещу загубилия от Тигър Ямбол и Септември, но за разпределение на местата от 5-о до 8-о.
 
На почивката всичко изглеждаше добре за Лукойл Академик, които водеха в резултата с 30-24, а играчите на Овергаз трудно намираха пролука до противниковия кош. Ролите обаче се размениха през второто полувреме, когато Лукойл успя да отбележи едва 7 точки в третата част и позволи на Овергаз да вземе инициативата. След 30 минути игра те вече водеха с 37-42, а в последната част благодарение на по-добрата си концентрация запазиха резултата в своя полза и с успеха си влязоха в четворката.
 
Теодор Янчев бе най-резултатен за Овергаз с 15 точки, въпреки че влезе като резерва. Той добави и 10 борби и 2 отнети топки. Костадин Костов завърши с 12 точки и 6 овладени топки преди да напусне за 5 лични нарушения.
 
За Лукойл Академик Йовчо Атанасов бе точен на 4 пъти от зоната за 3 точки, а накрая имаше 16 отбелязани точки. Калин Христов добави 14 (също 4 тройки), но имаше слаб ден в стрелбата за 2 точки – едва 1 от 10. Най-добрият играч от завършилото миналата седмица кадетско първенство Пламен Христов, който е част от юношеската формация на клуба на Лукойл Академик вкара 12 точки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – ОВЕРГАЗ
 
ГРУПА А
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

КЛАСИРАНЕ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА

ОТБОРНА СТАТИСТИКА
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи