Балканската лига даде wild cards на Струмица и Раднички Крагуевац


Балканската лига даде wild cards на Струмица и Раднички Крагуевац
Занолин, Щрикс и Гергов на срещата (gong.bg)
06-06-2008 17:14

Генералният секретар на ФИБА Европа Нар Занолин официално одобри създаванато на Балканската баскетболна лига (BIBL). Заедно с членовете на всички участващи федерации бяха утвърдени правилата на лигата, които ще са в съответствие с тези на ФИБА Европа.
 
По предложение на Нар Занолин Балканската баскетболна лига (BIBL) става първото международно състезание, което приема правилото, че по всяко време на терена трябва да има баскетболист, гражданин на страната, от която е отборът. 
 
След гласуване на представителите на федерациите на петте балкански държави бордът на Лигата реши да даде двете wild card на отборите на Струмица (Македония) и Раднички Крагуевац (Сърбия).
 

В гласуването участваха само представители на петте федерации, а останалите двама членове на Борда Шай Щрикс и Роберт Гергов не гласуваха. Отборът на Балкан не бе одобрен, защото получи гласа единствено на представителите на българската централа. Румъния, Сърбия и Македония гласуваха за Струмица и Раднички, а представителят на Гърция искаше решението да бъде отложено с един месец.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи