Жаклин Златанова подписа в Испания


Жаклин Златанова подписа в Испания
Жаклин Златанова (fibaeurope.com)
07-06-2008 22:52

Една от най-талантливите ни млади баскетболистки – Жаклин Златанова от днес има нов отбор. Жаки, която се раздели с предишния си клуб Тарб след края на изминалия сезон ще се подвизава в Испания. Във френския първодивизионен клуб дъщерята на Красимира Банова изкара четири сезона.
 
189-сантиметровото крило подписа с първодивизионния тим Клуб Кортегада. Новината бе потвърдена за BulgarianBasket.com лично от агента на младата състезаталка – Йорго Патапатиу. Трансферът на Жаки отговаря напълно на амбициите и, тъй като не е тайна, че първенството на Иберийския полуостров е едно от най-силните в Европа.
 
В момента Златанова се подготвя за предстоящото Европейско първенство за жени до 20 години. Националният ни тим, воден от Иван Лепичев е на подготовка в Самоков.
 
През лятото на 2007, именно на подобен форум Златанова показа потенциала си. На Европейското във София Жаклин бе една от най-стабилно представящите се състезателки, записвайки средно по 20.6 точки, 8.6 борби, 2.6 асистенции и 2.1 откраднати топки.
 
През последния си сезон в Тарб, Жаклин записа средно по 3.1 точки и 1.8 борби за 14 минути на среща.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи