Рилски спортист срещу Черно море Е-он е финалът при юношите


Рилски спортист срещу Черно море Е-он е финалът при юношите
Рилски спортист и Черно море на финал
07-06-2008 23:17

Рилски спортист и Черно море Е-он е финалът от държавното първенство за юноши, което завършва утре във Варна. По-рано днес Рилски спортист победи Левски със 68-61 в един доста оспорван мач, докато Черно море Е-он не срещна особени трудности с Овергаз и надделя с цели 51 точки разлика 102-51.

 
Срещата между Рилски спортист и Левски мина през големи перипетии и двата отбора непрекъснато си сменяха лидерството. За Левски първи мач в това първенство изигра националът Цветелин Иванов, който не бе на терена в първите три срещи от груповата фаза на състезанието. Той се включи добре и въпреки контузията завърши с 9 точки и 8 борби.
 
Левски водеше след първата част с 19-15, но на почивката Рилски бе напред с 3 точки (38-35). Благодарение на много добрата си защита Левски допусна едва 9 точки в третата десетка и влезе в последната част с 4 точки аванс (51-47). Ролите обаче се размениха в решителната четвърт и накрая играчите на Рилецо се радваха повече.
 
Не помогнаха на „сините” и 28-е точки, отбелязани от Христо Захариев. Той добави 7 борби и 4 асистенции към актива си и завърши с коефициент 20, най-много в мача.
 
Основната сила на Рилски спортист се оказаха състезателите, които влязоха като резерви. Те отбелязоха 28 точки срещу само 7 за тези от Левски. 16 точки от тези на резервите на играчите от Самоков вкара Димитър Маринчешки, който хвана и 8 борби, отне 3 топки и направи 2 блока.
 
Кирил Истилянов вкара 15 точки, но пък и направи 10 техически грешки.
Двата отбора нямаха ден в стрелбата от разстояние, Рилски спортист само 22.7 % (5 от 22), а Левски пък бе дори и по-зле 16.1 % (5 от 31).
 
В другия полуфинал Черно море разгроми Овергаз след като всички играчи на Емил Бонев играха и се разписаха в двубоя.
 
И двата отбора бяха по 5 от 16 от тройката, но домакините вкараха цели 21 пъти повече в опитите си за 2 точки. Освен това те доминираха и в борбата под коша (38-19).
 
Симеон Илиев (Черно море) и Теодор Янчев (Овергаз) бяха най-резултатни с по 16 точки.
 
Финалът между Рилски спортист и Черно море е утре от 15.00 часа, а преди тях в 13.00 ще играят Левски и Овергаз за 3/4 място. Предаваме директно и двата мача. 


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи