Девойките на Славия и Рилски спортист спорят за титлата


Девойките на Славия и Рилски спортист спорят за титлата
Стефка Николова вкара победния кош за Славия
07-06-2008 23:57

В неделя в Бургас от 13.45 девойките на Славия и Рилски спортист ще спорят за златните медали на финалите от държавното първенство. И двата отбора до този монет нямат загубен мач след като спечелиха всички срещи в групите и съответно полуфинала днес.
 

В първият от тях Рилски спортист разби с 26 точки Дунав 89-63, но разликата дойде изцяло през вторите 20 минути. На почивката резултата бе равен 42-42, а надеждите на Дунав за нова титла се изпариха във второто полувреме, когато състезателките от Русе отбелязоха едва 21 точки. За сметка на това пък Рилски спортист се развихри и наниза цели 47 точки в коша на съперника.


Дуото Доли Цанкова и Христина Иванова бе неудържимо и вкара 52 от общо 89 точки за своя тим. Цанкова завърши с 28 точки, от които 5 тройки, а Иванова добави 24 и 3 отнети топки. И двете състезателки грабнаха като допълнение и по 4 борби.
 
Възстановяващата се след контузия Стефка Митева набира скорост и днес за 20 минути вкара 10 точки и грабна 7 борби.
 
За русенския тим Даниела Петева завърши с 20 точки, а Христина Герджикова наниза 16. Те обаче се оказаха недостатъчни за победителите от последните две първенства за девойки, които утре излизат в битка за бронза срещу Черно море Одесос.
 
Рилски спортист показа добър процент на стрелба от тройката – 52 % (10 от 19), докато Дунав вкара само една тройка от 8 опита.
 

В другия полуфинал Стефка Николова се превърна в герой за своя тим - Славия. Тя отбеляза кош 2 секунди преди финалната сирена, който се оказа последен в мача и след победа с 56-54 „белите” се класираха на финала. 15 секунди преди края пък Ралица Ласкова бе изравнила за 54-54. Тя обаче единствена игра на ниво от варненки и завърши с 16 точки и 6 борби. Накрая тя и Антоанета Стойкова бяха единствените с двуцифрен точков актив за Черно море Одесос.


Без да блестят, състезателките на Славия си бяха разпределили добре ролите, а накрая и с малко късмет заслужено се класираха за финала.
 
Даниела Делева вкара най-много в мача – 21 точки (3 тройки).
 
Утре ще предаваме директно двата мача за призовите места, първо от 12.00 е малкия финал между Дунав и Черно море, а след тях и големия финал между Славия и Рилски спортист.ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА

ОТБОРНА СТАТИСТИКА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи