Филип Виденов ще играе за Ню Орлиънс Хорнетс


Филип Виденов ще играе за Ню Орлиънс Хорнетс
Филип Виденов ще играе в лятната лига на НБА
08-06-2008 11:54

Най-добре представящият се български баскетболист в чужбина през последните години – Филип Виденов най-накрая ще успее да се докосне до свояа мечта за НБА. Стана ясно, че 196-сантиметровия русенец ще бъде част от тима на Ню Орлиънс Хорнетс за Лятната Лига във Лас Вегас, Невада.
 
Лигата ще се състои от 11 до 20 Юли, като мачовете ще се играят в две зали – Thomas & Mack Center и COX Pavillion, като и двете са част от базата на UNLV (University Of Nevada Las Vegas). В лигата ще вземат участие 21 отбора, като 12 от тях участваха в тазгодишните плейофи. В това число влиза и финалистът и шампион на Запад – Лос Анджелис Лейкърс. Програмата на тази лига включва 55 срещи.
 
Виденов става втория българин, получаващ възможност да се докосне до Лигата на извънземните. През 2003 Тодор Стойков изкара известно време в отбора на Кливланд Кавалиърс, който току що бе подписал със супер звездата Леброн Джеймс, тогава все още 19-годишен младеж.
 
През последната година Виденов бе неизменно преследван от контузии, но напълно заслужено получава тази възможност за изява.
 
След като приключи участието си във Вегас, Филип директно ще се присъедини към подготовката на националите ни за предстоящите евроквалификации.
 
Филип Виденов е завършил университета Уестърн Кентъки, като с този тим се състезаваше в NCAA Division 1. След това игра последователно в Нанси и Сплит, преди да акостира в Текелспор, където изигра невероятен сезон, бивайки забелязан от Реал Мадрид. За Кралския клуб игра в плейофите на испанската лига. Изминалия сезон започна с Кахасол Севиля, но разтрогна договора си по взаимно съгласие и завърши кампанията в италианския Риети.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи