Борислав Чилингиров: Днес Самоков е столица на баскетболна България


Борислав Чилингиров: Днес Самоков е столица на баскетболна България
Борислав Чилингиров
08-06-2008 21:55

Изпълнителният директор на Рилски спортист Борислав Чилингиров:
„Може да се каже, че за един ден Самоков е столица на баскетболна България. Уникално постижение и на девойките, и на юношите. В Бургас тотално надиграхме всичките ни съперници, с класи над всички останали отбори и напълно заслужено станахме първи. Какво повече от това...
Почти всички момичета играят в женския отбор, израснаха много по време на сезона и доказаха наистина, че съвсем оправдано им се гласува доверие в представителния тим на града.
Това, което си личи вече е, че всичките момичета се държат много професионално, те са истински професионалисти както в подготовката, така и по време на мачовете. Съвсем отговорно мога да го заява, че пет –шест от състезателките са бъдещето не само на баскетбола в Самоков, но и на българския баскетбол като цяло. Те ще играят сериозна роля и в националните гарнитури на нашата страна.

Досега като клуб имахме спечелени 8 титли, но всичките в Самоков. Сега тези златни медали (9-а и 10 титла) извън града идват да покажат, че можем да сме сериозен фактор в бъдещето на баскетбола у нас.”  


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи