Девойките на Рилски спортист - класа над всички останали


Девойките на Рилски спортист - класа над всички останали
Девойките на Рилски станаха първи без загубен мач
08-06-2008 20:21

Девойките на Рилски спортист дадоха „тон за песен” с безупречна победа на финала от държавното първенство за тази възраст, което се проведе в Бургас. Малко по-късно юношите щяха да спечелят също титлата, която направи златния дубъл в историята баскетобла в града реалност.
 
В последният мач от турнира момичетата на Красимира Банова победиха с 31 точки разлика Славия 75-44 и показаха, че просто нямат конкуренция в България. С изключение на срещата си с Левски Спартак в груповата фаза, където имаше и малка доза подценяване (и въпреки това победиха след продължение), Рилецо смачка всички останали съперници в истиснкия смисъл на думата. Такава голяма разлика между носителя на титлата и останалите отбори не се помни от дълго време.
 
В самия финал състезателките на Рилски спортист излязоха напълно концентрирани от самото начало, поведоха с 10 точки след първата част (28-18), а на почивката вече имаха аванс от цели 25 точки (50-25). Така още средата мачът бе обезсмислен, най-вече от добрата игра на баскетболистките от Самоков.
 
През второто полувреме нищо по-съществено не се случи, освен доиграване на самата среща.
 
Отново блесна майсторството на Христина Иванова, която стана и най-добра състезателка и топ-стрелец на турнира. Тя вкара на финала 32 точки, а освен това грбна и 7 борби. От наказателната линия пък бе безпогрешна – 11 от 11.
 
Доли Цанкова затвърди впечатлението като най-добър плеймейкър в цялата надпревара в бургаската зала „Бойчо Брънзов” и завърши с 14 точки, докато Еми Ушагелова отново показа класа – 13 точки и 5 борби. Вероника Джикова бе също много полезна със своите 10 борби, 6 точки и 4 отнети топки.
 
Стефка Николова, която класира Славия на финала след решителен кош срещу Черно море на полуфинала бе най-резултатна с 13 точки.
 
Тази титла е втора за девойките на Рилски спортист, които са били шампионки и през 2005 година.
 
В мач за 3/4 място Черно море Одесос не срещна никаква съпротива от Дунав и победи с 86-58 и се окичи с бронзовите медали.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛА РИЛСКИ СПОРТИСТ - СЛАВИЯ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ДЕВОЙКИ


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи