Юношите на Левски - трети на финалите във Варна


Юношите на Левски - трети на финалите във Варна
Юношите на Левски - на трето място
08-06-2008 21:54

Юношите на Левски, също както батковците, завоюваха трето място в завършилото днес републиканско първенство. Днес във Варна младите сини надежди победиха отбора на Овергаз с 91-83 и се окичиха с бронзовите медали.
 
Левскарите натрупаха добра преднина през първото полувреме, когато доминираха на терена. Това им позволи да се оттеглят с аванс от цели 17 точки.
 
Третата част не бе така добра за Левски. Състезателите на Овергаз излязоха мобилизирани и с добра игра намалиха пасива си до девет точки преди последната част. В нея обаче те нямаха сили за обрат и така момчетата на Юлиян Аладжов спечелиха бронза.
 
Звездата на Левски Христо Захариев отново бе над всички и завърши двубоя с 35 точки, 9 борби и 4 асистенции, а други трима от отбора добавиха повече от десет точки.
За Овергаз Иван Хорозов вкара най-много - 20 точки.
 
Така Левски приключи годината с две загуби на републикански шампионат - от финалистите Черно Море и Рилски Спортист. Все пак бронзовите медали са успех за тима и поради факта, че една от основните фигури Цветелин Иванов бе контузен и взе участие само в полуфинала срещу Рилски Спортист, но за съжаление не успя да бъде пълноценен.
 
Искрен Иванов пък лекуваше травма цял сезон и също не успя да бъде във върхова форма накрая.
 
Христо Захариев пък бе един от най-добрите играчи и завърши турнира във Варна като топ реализатор със средно 25.4 точки на мач.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ - ЛЕВСКИ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи