Росица Атанасова: Чакаме този успех цели 38 години


Росица Атанасова: Чакаме този успех цели 38 години
Шампионките от Доростол
12-06-2008 17:01

Старши треньорът на момичетата до 12 години на Доростол Силистра Росица Атанасова бе много щастлива от успеха на отбора, който преди броени часове стана шампион на България за тази възраст. Ето какво сподели тя за читателите на BulgarianBasket.com:
“Много се радваме, това е първа титла за женски баскетболен отбор от Силистра от 1970 година насам. Чакаме този успех цели 38 години. Изключително сме щастливи, дори утре в 12.00 часа ще ни приеме кметът на града Иво Андонов.
Отборите бяха много равностойни, но първите 4 се откроиха малко повече. Мога смело да заявя, че моите възпитанички играха най-грамотно и технично. Малките момиченца се раздадоха по целия терен, победихме най-вече със здрава защита и много бързи атакаи за което говори и високата резултатност във финалната среща.
Септември 97 е един много добър отбор, а и отбора от Самоков никак не е лош. Във всички отбори има по няколко високоръстови състезателки, които имат добро бъдеще. Като цяло мисля, че това е едно много добро поколение и нашата задача е тези момичета да стоят в спортната зала.
За баскетбола в Силистра е много важно и е голям успех, че тази година имаме 4 отбора на финали на републикански първенства, три в мъжко и един в женско направление. А това, че сме най-добри при най-малките момичета ни прави само двойно по-щастливи.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи