Лодърдейл доминира в лятната лига в Китай


Лодърдейл доминира в лятната лига в Китай
ПЛ е ключов играч и в Китай
13-06-2008 11:01

Американецът с български паспорт Прийст Лодърдейл продължава да бъде един от доминиращите играчи в лятната лига в Китай. Както е известно вече почти месец той носи екипа на Гуангдонг в азиатската държава. Вчера в поредния кръг от лятната лига ПЛ вкара 32 точки и хвана 20 борби за победата на Гуангдонг над Кинг Дао. Шест кръга преди края на лигата отборът води в класирането с най-добър актив от спечелени точки. Участващите отбори са 8, а системата е всеки срещу всеки в два кръга на разменено домакинство.
 
Гуангдонг, който също носи прозвището Южните тигри (Southern Tigers) се намира на границата с Хонг Конг. Възможно е националния тим на България да прати емисари да наблюдават Лодърдейл в някои от последните срещи в Китай с оглед на това, че гигантът попадна в списъка на Пини Гершон за евроквалификациите в края на лятото.
 
„С най-голямо удоволствие бих играл за националния тим на България, но всичко зависи от това какъв договор и къде ще подпиша да играя наесен,” каза за BulgarianBasket.com Лодърдейл. „Имам предложения от няколко клуба от Европа и Азия, а за някои от тях първенствата започват през септември. Не може обаче да не съм радостен, че съм в списъка на включените състезатели в националния отбор.”
 
Освен Лодърдейл в разширения списък на националния тим попаднаха още двама американци с български паспорт – Родерик Блекни и Кедриън Кларк.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи