Милош Вуянич в Ефес Пилзен


Милош Вуянич в Ефес Пилзен
Милош Вуянич
14-06-2008 07:14

След като в турският Ефес Пилзен бяха назначени новият треньор Ергин Атаман и помощникът му Уфук Саръджа, а с тях от Бешикташ пристигна и атакуващият гард Синан Гюлер, сега клубът от Истанбул заявява сериозни амбиции за следващия сезон с привличането на бивш шампион и топ реализатор на Евролигата. Става дума за сръбския плеймейкър Милош Вуянич, който вчера е подписал едногодишен договор с Ефес Пилзен.
 
27-годишният Вуянич идва от екзекутора на Лукойл Академик в УЛЕБ - Динамо Москва. За руския тим той записа средно по 10.5 точки, 2.4 борби и 3.2 асистенции в 13 мача в Купа УЛЕБ, след като бе трансфериран миналия ноември от Панатинайкос. Предния сезон сърбинът стана шампион на Евролигата с ПАО, с решително включване от резервната скамейка във финала срещу ЦСКА Москва - 12 точки за 18 минути. През въпросния сезон 2006/07 "зелените" от Атина обраха всички трофеи - освен Евролигата, те триумфираха и в първенството и за Купата на Гърция.
 
Вуянич е играл преди това и за испанския Барселона, италианския Фортитудо Болоня, както и за Цървена звезда и Партизан в родната си Сърбия. През сезон 2002/03 той беше най-добър стрелец на редовния сезон в Евролигата, с 25.8 т. средно на мач за Партизан. С Фортитудо спечели титлата в италианското първенство през 2005 г., а година по-рано достигна до финал в Евролигата. Има две титли на Сърбия с Партизан (2002 и 2003 г.). Стана световен шампион с националния си отбор през 2002 г. Вуянич ще играе за Сърбия и в мачовете от евроквалификациите срещу нашият национален тим през идния септември.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи