Юни- малко почивка, много планове


Юни- малко почивка, много планове
14-06-2008 11:53

Юни, както обикновено е най-вече месец за почивка и за планове. Всъщност много повече за правене на планове.
Поне в баскетбола:

1. За бъдещето на националния ни отбор -мъже.
Старши треньорът Пини Гершон и асистентите му определиха разширения състав на мъжкия ни тим, както и програмата за подготовка преди европейските квалификации. Две години след като влязохме с приповдигнато настроение и голяма доза оптимизъм в предишния евроквалификационнен цикъл под влияние на така чаканото участие на Европейски шампионат, голямата разлика е само една.
Пини Гершон.
Не, повторението не е излишно. Даже напротив. Колкото по-ясно осъзнаем каква възможност ни се отдава, толкова по-добре. И тук става дума не толкова за това, което израелецът може да ни даде, а по-скоро за онова, което ние можем да „вземем” от него.

2. За създаването на Национална баскетболна лига у нас.
Ръководството на баскетболната ни федерация твърдо афишира намерението си да реализира проекта наречен - Национална баскетболна лига от следвашия сезон. Целите й звучат повече от обещаващо за България, ако наистина бъдат реализирани:
- Подобряване на имиджа и спортно-техническото ниво на Държавното първенство
- Обединяване на рекламния пазар и повишаване на приходите от рекламни и телевизионни права
- Подобряване на организацията на провеждане на първенството.

3. За старта на Балканска баскетболна лига.
Международната надпревара ще стартира през октомври с намерението да даде възможност на няколко амбициозни клуба от Балканите да премерят сили помежду си. Лигата вече бе официално учредена в София и получи благословията на ФИБА-Европа. Участието на Левски и Черно море като представители на България пък означава засилен интерес от страна на родните фенове и шанс за младите играчи на двата отбора да натрупат опит в равностойни срещи с противниците от Гърция, Сърбия, Македония и Румъния.
 

Всъщност месец юни продължава – значи има достатъчно време за още планове... 
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи