Кирило Скуматов остава в Ямбол, Река не


Кирило Скуматов остава в Ямбол, Река не
Скуматов остава в Ямбол (gong.bg)
16-06-2008 16:25 | Yambolbasketball.com

Украинският баскетболист на Ямбол Кирило Скуматов ще играе и през новия сезон за ямболския отбор. Между него и Иван Чолаков е постигната договорка играча да поднови договора си с клуба за още една година. Кирило изигра един добър сезон за Ямбол. В 36-те си срещи в първенството той отбелязваше по 12.7 точки и ловеше по 6.6 отскочили от ринга топки.
 
През новия шампионат за отбора на Ямбол обаче няма да играе другият украинец Вадим Река. Центърът стана MVP на отбора за сезона с индекс на ефективност от +18.6. Превърна се и в борец №1 с овладените от него 8.4 топки. Вадим е поискал драстично увеличение на възнаграждението си, което не е по възможностите на ямболския клуб. И без това Иван Чолаков се нуждаеше от типичен център, защото нито един от двамата чужденци не е играч на тази позиция. Претенциите на Река предрешиха и избора в полза на Кирило Скуматов.

Освен играч на позиция 5 Ямбол се нуждае и от плеймейкър. Иван Чолаков иска да използва Станислав Говедаров като атакуващ гард, на която позиция Станислав ще бъде по-полезен. И за двата поста ще се търсят чужденци.

Чолаков желае да остави в тима си всички български играчи от миналия сезон, като в началото на подготовката ще се реши дали Дечо Коешинов ще продължи спортната си кариера или ще се отдаде само на треньорската професия. Станислав Говедаров, Павел Маринов, Иван Марчев и Стойо Чолаков със сигурност ще продължат кариерата си в Ямбол. За сега не е сигурно оставането при нас на Мартин Дурчев и братя Хорозови.

Иван Чолаков ще се опита да привлече в мъжкия отбор и многообещаващите млади баскетболисти на Тигър-Ямбол Христо Господинов и Павел Иванов. Има голяма вероятност екипа на Ямбол да облече и играча на Сливен Стоян Петков, който вече игра за Ямбол в демонстративния мач с американците от Атлети в действие.

По предварителни данни бюджета на Ямбол ще бъде увеличен два пъти и по този начин ще се покрият критериите за участие в новосформиращата се Национална лига.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи