Лукойл Академик отново търси треньор


Лукойл Академик отново търси треньор
Друг ще замести Лукаич на поста старши треньор
17-06-2008 16:23 | Gong.bg

Баскетболният ЛукОйл Академик ще има нов треньор следващия сезон за пореден път, след като очаквано сърбинът Желко Лукаич „забрави” за концепцията си за развитие на младите играчи в България и ще се отправи в посока Русия. Спортният директор на „студентите” Сашо Везенков коментира неподновяването на договора на Лукаич след снощната финална среща.
 
„Знаех доста отдавна, че Желко е във връзка с няколко клуба от Русия, Латвия и Украйна и за мен не е изненада, защото информацията, която имах е, че той е подписал, въпреки че отричаше вчера, че той се е договорил за две години със Сургут. Снощи срещата не беше за уговаряне дали остава или не, а просто предаване на някои неща. Разделихме се като приятели. Дали сме имали желание да го задържим това е едно на ръка. Той ни обяснява, че сме закъснели с предложението, но всеки гледа от негова гледна точка. Не мога да кажа, че има разочарование. Свършихме си работата, изиграхме добри мачове в УЛЕБ, а за българското първенство няма смисъл да говоря. Една добра година за мен. Всеки треньор идва в България като професионалист, но трудно е някой да откаже на руски отбор”, заяви Сашо Везенков за Гонг.
 
По повод избора на нов старши треньор и възможността двамата българи от досегашния щаб на ЛукаичЛюбо Минчев и Данчо Колев да застанат начело на ЛукОйл Академик Везенков заяви, че още няма яснота. От известно време пък вървят и слуховете, че легендата в родния баскетбол Георги Младенов е вариант за поста.
 
„Не мога да кажа нищо за бъдещ треньор. Все още не съм говорил с г-н Златев. Чакахме конкретно отговор от Желко и го получихме. Имаме доста време до новия сезон. На мен лично вече ми омръзна да идват треньорите и да си казват концепцията – как ще учат младите, а след това виждате резултатите. Доста се наслушах на тези приказки. Нищо не може да е изненада, но има доста време. Целите ни са ясни. На този етап нищо не мога да кажа преди една среща с г-н Златев. Трябва да видим какви са кандидатурите. В момента в Европа има уникални имена, които се предлагат като треньори. Имена, които звучат доста, доста по-добре от Желко Лукаич. Една ТАУ Керамика освободи треньора след като стана шампион на Испания. Даже вече си казвам, че чуждите треньори не са за всеки един спорт или в България е доста специфично”, каза още Сашо Везенков.
 

Така ръководството на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик отново ще прекара лятото в умуване кой да поеме тима от следващия сезон. Още след времето на Петко Маринов като старши треньор на "студентите" клубът сменя наставника си всяка година с изключение на престоя на Тити Папазов начело на отбора. 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи