Макаби с три нови попълнения


Макаби с три нови попълнения
Симънс идва в Макаби от тима, който им взе титлата
17-06-2008 18:46

Двукратният европейски клубен шампион и 4-кратен финалист от псоледните 5 години Макаби Тел започна ударно селекцията си за нова атака на титлата в Евролигата догодина, с привличането на три от звездите на други израелски тимове.
 
Първият играч, чийто трансфер в Макаби с договор за две години бе обявен по рано днес, е американското крило Джейсън Уилямс от отбора на Бней Хашарон. 25-годишният Уилямс е висок 196 см универсален баскетболист, който може да играе на позиции 2 и 3, но в защита е способен да пази играчи и на други постове, благодарение на рядкото съчетание на бързина и сила, които притежава. Идвайки в Макаби, той ще продължи да работи с треньора си от последните две години - Ефи Бирнбаум, който преди две седмици бе назначен да води Макаби. С Уилямс и Бирнбаум отборът на Бней Хашарон постигна уникални три победи от три мача в редовния сезон 2007-08 срещу иначе доминиращия години наред в Израел Макаби. Американецът бе четвърти най-добър реализатор на Израелската лига с 16.5 точки на мач, а записа и по 4.7 борби, 3.1 асистенции и 1.7 отнети топки, като бе избран в идеалната петица на сезона.
 
Второто ново попълнение за грандът от Тел Авив е израелският национал Дрор Хагаг, играл през последните два сезона за Апоел Мигдал Йерусалим. Там високият само 178 см плеймейкър записа през последния сезон средно по 9.1 точки, 2.9 борби, 4.7 асистенции и 1.2 отнети топки в местното първенство и 7 точки, 3.1 борби, 4.3 асистенции и 1.5 отнети топки средно в 12 мача в турнира за Купа УЛЕБ. 29-годишният Хагаг има опит и от два сезона в чужбина, където за последно бе играч на АЕК Атина през 2005/06. Договорът на гарда с Макаби е за следващите 3 години, със заплата от около 240 000 долара на година.
 
От новия сезон в редиците на загубилия титлата си Макаби ще се подвизава и американецът Честър Симънс. Той също е гард, но доста по-снажен - 198 см, и идва именно от отбора, който детронира тима от Тел Авив на финала - Апоел Холон. Показателите на стрелеца през шампионския за него сезон са 15 точки, 3.7 борби, 2.6 асистенции и 1.3 отнети топки средно на мач. Преди това играчът с прякор "Тре" стигна до финална четворка в израелската лига и с отбора на Апоел Галил Елион през 2007 г., а по-рано през същия сезон игра за испанския Гран Канария. В Макаби Симънс ще получава 450 000 на година през следващите два сезона.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи