Четири отбора без загуба след втория ден на финалите за кадетки


Четири отбора без загуба след втория ден на финалите за кадетки
Радостина Рашева с нов силен мач за Тони 7
17-06-2008 23:48

На финалите на държавното първенство за кадетки в Сливен, домакините Тони 7 (16) продължават с победния си ход и във втория ден. След като вчера в истинска битка на игрището се наложиха над един от другите отбори, считани за фаворити - Черно море Одесос (16), днес възпитаничките на Ивайло Христов победиха лесно тима на БК Ямбол (16) в своеобразното регионалното дерби със 72-55. Сливенските момичета поведоха само с две точки след първата четвърт и с пет на почивката (34-29), но в третата част "разнищиха" съперника си и след нея вече водеха с 13 точки разлика. Накрая победата на тима на Тони 7 можеше да бъде и с повече от 20, но Христов реши да даде шанс за изява и на резервите си и завъртя в игра всички от скамейката в последните 6 минути на мача.
 
Отново на висота за победителките бе националката Радостина Рашева (с 16 точки в мача) със своите нестандартни отигравания и резките си пробиви. С изявите си досега тя загатва, че може да е откритието на първенството, въпреки че е с година по малка другите. С най-много точки за успеха - 18 - допринесе другата националка на Тони 7 - Виктория Стойчева. Но най-полезна за отбора домакин днес бе Пепа Калайджиева (с 14 т.), която с всяка изиграна от нея среща в зала "Васил Левски" се превръща в любимка на публиката с волята си за победа и черната работа, която върши на игрището за сливенския тим. С добри изяви в защитата и нападение за Тони 7 (16) бяха "кулите близнаци" - преотстъпената от Лукойл Нефтохимик за тези финали Станислава Мирчева (с 10 т.) и местния талант в подкошието Деница Минчева (с 8 т. и 5 блока), като двете отново доминираха в борбата за отскочили топки.
 
За разлика от отбора на Тони 7, споменатият вече Черно море Одесос (16) се превръща в едно от разочарованията на тези финали, след като днес претърпя втора поредна загуба. Варненки отстъпиха на отбора на Септември (16), който вчера бе загубил първия си мач. Черно море Одесос (16) пропиля преднина от двайсет точки, след като софийския тим се вдигна на щурм и обърна мача, за да го спечели със 73-68. Ако иска да запази шансовете си класиране на полуфинал, отборът от Варна трябва задължително да спечели срещу временния лидер в група А - БК София (16). Столичанки днес разбиха Академик Пловдив (16) с 85-27 и са другият отбор, освен този на домакините, без загуба след първите две срещи групата. Разгромът бе постигнат дори и без националката в отбора на София (16) - Нора Георгиева, на която бе дадена почивка.
 
В група B също има два тима с по две победи от първите два мача. Единият е този на Рилски спортист, който победи с 58-42 русенският Дунав Прециз Интер (16). Старши треньорът на тима Красимира Банова похвали всички свои възпитанички, които са показали добра игра, въпреки факта, че основата на отбора играе вече шести пореден ден срещи в сливенската зала „Васил Левски”. Както и в Тони 7 (16), в тима от Самоков също има няколко момичета, които играха и на финалите на ученическото първенство, завършило в неделя. Днес Банова започна с основна петица: Виолина Кочева, Ливия Василева, Катерина Мицанска, Петя Истилянова и Натали Росенова. Много добре като резерви се включиха и по-малките Марина Гелова (15 г.) и Кристина Пейчинова (13 г.).
 
Другият отбор без загубена среща в група B са кадетките на Левски Спартак, водени от Красимира Гогова. Те победиха днес връстничките си от Славия със 73-68, а Верея (16) се наложи убедително с 82-40 над тима на ветерана в треньорската професия Живко Коларов - Росица Поликраище (16).

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА А 
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА B 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ДВЕТЕ ГРУПИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи